Checklistan: Tre saker att tänka på inför skidsemesternOm några veckor är det sportlov och det börjar bli hög tid att boka boende norrut för att snösäkra den välförtjänta vinterledigheten.
Det finns många olika typer av skidanläggningar och det kan vara svårt att veta vart man ska åka och vart man ska bo för att få ut det mesta av sportlovsveckan.
Här tipsar Ted Wangler vad du bör tänka på inför din och familjens skidsemester.

Även om det finns många skidanläggningar att välja på är det ibland klurigt att hitta en ort och ett boende som passar just dig och din familjs önskemål. Det finns också en del mardrömshistorier där familjer lurats att boka billiga boenden men hamnat flera mil från en skidbacke och fått sin semester förstörd. För att undvika att hamna mitt ute i ingenstans kan det därför vara värt att i förväg kolla upp både hotell och aktiviteter för att er vistelse ska bli så bra som möjligt.

Funäsdalen Berg&Hotell ligger centralt beläget i Funäsdalen med hela fjällvärlden precis utanför fönstrena. Här finns kulinarisk mat, brasor, bastu, pool och 50 rum med sköna sängar. På vintern finns det bland annat tillgång till 5 liftar och 17 nedfarter – på gångavstånd.
– Vi har något för alla. Det går lika bra att ta med barnen som svärmor då vi har aktiviter som passar alla möjliga olika intressen och åldrar precis runt hörnet, säger Ted Wengler, VD på Funäsdalen Berg&Hotell.
Vill du spendera sportlovet i Funäsdalen? Boka ditt boende här

Här tipsar han om vad ni bör tänka på när ni ska boka boende inför skidsemestern.

 1. Hur många liftar finns det?
  ”Möjligheten att åka skidor ska vara lättillgänglig och då underlättar det att dels ha närhet till skidbackarna från ert boende och dels tillgång till flertalet liftar. I bland kan vädret ställa till med problem och många liftar tvingas därför stängas av på grund av säkerhetsskäl. Då är det skönt att ha ett liftkort som gäller på flera anläggningar i området så ni kan ta er dit och åka skidor i stället. Funäsdalen Berg&Hotells liftsystem ligger i ett annat väderstreck än närliggande Ramundberget och Tänndalen vilket gör att liftarna här oftast är skyddade mot hård vind. Har du ett liftkort i Ramundberget och Tänndalen kan du även använda det i Funäsdalen. Räknar man ihop de tre anläggningarna erbjuder de ett av de största liftsystemen i hela Sverige."
  Nyfiken på vilket väder det är när du vill åka? Ta en tid i webb-kamerorna här
 1. Är det nära till butiker och restauranger?
  ”Att vara utomhus och testa aktiviteter hela dagarna är kul men kan vara tröttsamt och då är det smidigt att snabbt ha tillgång till både shopping och mat. Funäsdalen Berg&Hotell är centralt beläget i byn och det är enkelt att promenera till både matbutiker, klädbutiker och flertalet restauranger utanför hotellområdet. Orkar man inte promenera kan man istället ta FunäsGondolen upp till toppen av Funäsdalsberget där restaurangen Toppstugan ligger.”
 1. Finns det andra aktiviteter än skidåkning?
  ”Efter ett par dagars skidåkning är det lätt hänt att någon i familjen har tröttnat eller har så pass mycket träningsvärk att de för stunden inte orkar åka mer. Att kunna bryta av passen i backen med någon annan aktivitet är därför oftast mycket uppskattat. I närheten av Funäsdalen Berg&Hotell finns dagligen flertalet aktiviteter för både barn och vuxna. Förutom att ta FunäsGondolen upp till toppen av berget för ett restaurangbesök eller afterski är det också möjligt att gå på en vildmarksvandring längs med berget, åka snöskoter, besöka museum och bowla.”
  Här finns listan med alla roliga aktiviteter i området 

Om oss

Hotell Funäsdalen och Funäsdalsberget slogs ihop till Funäsdalen Berg&Hotell. Vi satsar nu för framtiden och visionen är ett sporthotell och aktivitetsberg mitt i Funäsdalen och Funäsfjällen som ska vara attraktivt för turister året om. Vi vill vara ett centrum för riktiga fjällupplevelser med skidåkning och sommaraktiviteter, bra boende och god mat i en genuin miljö. Största ägare till Funäsdalen Berg&Hotell är, genom sina respektive bolag, familjerna Olsson, Frisk och Lindeborg samt Saminvest. Totalt har bolaget 19 ägare med stor lokal förankring.

Kontakta oss

Välkommen till oss med bokningsförfrågningar för hotellrum, vandrarhem, lägenheter, liftkort, konferenser och bokningar till restaurangen.

Ni kan även höra av er till oss om ni har frågor kring vad som händer i Funäsfjällen. Följ oss också på Facebook där vi informerar om aktiviteter och evenemang.

Öppettider reception och bokning på Hotell Funäsdalen:
Måndag-söndag kl:07:00-21:00

Tel: 0684-214 30
Fax: 0684-219 01
Postadress: Funäsdalen Berg & Hotell AB, Box 34, 840 95 Funäsdalen
Besöksadress: Hotell Funäsdalen Strandvägen 2A, Funäsdalen.
Funäsdalsberget, Kåvanvägen 20, Funäsdalen
E-post: info@funasdalenberghotell.se