Lindra pollenallergi med den effektiva luftrenaren Leitz TruSens 

Våren är äntligen här! Dagarna är ljusare och naturen står i blom. Men våren bringar inte bara glädje till alla, en stor del av den svenska befolkningen har nämligen pollenallergi som väcks till liv när pollenhalterna är höga. Symptom som nästäppa, nysningar och kliande ögon kan hindra många från att njuta av livet fullt ut. Så behöver det inte vara – med luftrenaren TruSens från Leitz kan man lindra besvären.

Pollen är en av de vanligaste allergenerna och kommer från ett mikroskopiskt pulver som produceras av blommor, träd och gräs. Genom att investera i den kvalitativa luftrenaren Leitz TruSens får man renare luft och reaktionerna på allergi reduceras.
– Filtertrumman i TruSens är otroligt effektiv och fångar luftburna allergener och bakterier med 360 graders filtrering. Vår stora modell, Z-3000, fångar upp till 99,9% av de minsta partiklarna med HEPA-filtret, säger Tomas Lennberg, Country Manager på ACCO Brands Sverige och fortsätter:
– Dessutom har vi unika specialfilter som fokuserar på tre vanliga problemområden; allergi och influensa, lukt och voc-gaser samt husdjur. Det gör det mycket lätt att skräddarsy sin luftrenare efter de behov man har. 

Säkerställer ren luft i hela rummet
När partiklarna passerat genom det 360-gradiga filtreringssystemet så fördelas ren luft via dubbla strömmar med den patenterade teknologin Pure Direct. Det här säkerställer att ren luft når hela rummet.
– Jag är själv superallergisk och när det är mycket pollen så blir näsan täppt och min hals kliar. TruSens har förändrat mitt liv under pollensäsongen. Jag sover bättre och får varken svullnader eller vattniga ögon, säger Tomas Lennberg.

Leitz TruSens kommer i storlekarna liten, mellan och stor. Till de två största storlekarna ingår Leitz unika SensorPod. Den placeras i andra änden av rummet och kommunicerar med luftrenaren så att hela rummet fylls av ren luft. TruSens blir därav otroligt effektiv och garanterar en ren miljö då den även är utrustad med en UV-C lampa som förstör bakterier. Förutom det har designen fått priset Red Dot Award. 

Ett måste på hemmakontoret
I och med att vi lever mitt i en pandemi är det många som jobbar hemma. Vid pollenallergi är det vanligt att koncentrationsförmågan blir sämre, därför är Leitz TruSens ett perfekt tillskott till hemmakontoret.
– Arbetsmiljön ska vara lika bra oavsett var man jobbar. Med en luftrenare på hemmakontoret säkerställer du alltid att luften runt omkring dig är fräsch och du kan fokusera på ditt arbete, avslutar Tomas Lennberg. 

Fakta om Leitz TruSens
• SensorPod säkerställer ren luft i hela rummet genom att mäta luften på andra sidan rummet.
• Dubbla luftflöden med teknologin PureDirect fördelar ren luft i två strömmar så att ren luft effektivare når hela rummet.
• UV-C lampa förstör bakterier och virus i filtret och förhindrar återcirkulation av levande bakterier.
• En 360-graders filtrering fångar upp vanliga föroreningar och allergener, VOC-gaser och andra luftburna partiklar.
• Prisbelönt design.