Smygstarta sommaren med IMUS terrassvärmareEfter en lång och kall vinter är längtan efter värme och ljumma, ljusa sommarkvällar större än någonsin. För den som vill säkra de varma, härliga kvällarna på altanen eller balkongen i sommar finns IMUS terrassvärmare – som är både energisnål och helt säker för barn och husdjur.

Maj månad är äntligen här och ljumma sommarkvällar hägrar. Varför inte smygstarta sommaren redan nu med en terrassvärmare på uteplatsen?

IMUS produceras av Mensa Heating och är inte som vilken terrassvärmare som helst. Bakom designen står dansken Mikael Mammen och genom en unik, patentsökt funktion sker uppvärmningen utan att det finns risk för att bränna sig. Det unika är att värmelampan sitter bakom ett speciellt galler, som gör att den blir helt säker att röra.

– Många av de terrassvärmare som finns på marknaden idag blir väldigt varma – så varma att de blir brännheta på ytan. Med IMUS slipper man det problemet och kan tryggt låta barnen eller husdjuret leka runt terrassvärmaren utan risk för att bränna sig, säger Kalle Bengtsson på Mensa Heating Sweden.

Energisnål, effektiv och klimatsmart
IMUS sätts igång med ett klick och kräver ingen lång startsträcka innan den blir varm och den är helt ljud och luktfri. Konventionella värmare placeras på väg eller tak och fungerar genom att trycka ner värmen mot platsen man sitter på, Mensa Heatings värmare arbetar tvärtom och tillför värmen direkt på personen underifrån, detta gör att det går åt betydligt mindre energi. Det effektiva värmesystemet omvandlar större delen av elen till värme, vilket innebär att man sparar 80-83% jämfört med andra elektriska utevärmare och upp till 95-98% jämfört med konventionella gasolvärmare.

– Totalkostnaden ligger på cirka 55 öre i timmen, säger Kalle.

Värmen är baserad på infraröd Qvarts kortvåg, vilken är den mest miljövänliga lösningen för utomhusbruk med ytterst liten påverkan på klimatet. Värmelampan i terrassvärmaren har en livslängd på upp till 7000 timmar – vilket innebär många sommarkvällar på altanen och utan några servicekostnader.

För den som vill förlänga sommaren, kanske rentav låta den fortgå året ut är även det möjligt. IMUS tål kylan och kan användas utomhus – eller inomhus – även på vintern. Den är dessutom mobil och smidig att flytta runt om man vill ha lite extra värme i sommarstugan, husvagnen eller förtältet.

IMUS Terrassvärmare har en stilren design och finns i svart, mörkgrå och vit.

Info om IMUS Terrassvärmare:

· Säker att använda, man bränner sig inte även vid beröring.

· Den ger värme underifrån där kroppen absorberar värme bäst. Värmer upp människor inte luften runt omkring.

· Avger omedelbart värme så snart den är påslagen.

· Den är tyst och luktfri.

· Liten lätt och smidig. Lätt att flytta runt.

· Vikt 3,6kg.

· Höjd 67,2cm.

· Bredd 20cm.

· Vattentålig IP44. Tål att stå i regn.

· Lamporna har bränntid på ca 5000-7000 timmar. Lamporna är utbytbara.

· Miljövänliga p.g.a.. den låga energiförbrukningen.

· Dansk utvecklad och designad produkt.

· Sladdlängd 3 meter, 230v 50Hz 550w

Köp din IMUS här