Lista: 5 anledningar till att använda Ormsalva – varje dagHar du en spänd, stel och öm kropp? Då kan ett liniment vara något för dig – oavsett om du är motionär, elitidrottare eller bara vill leva ett aktivt liv. Här listar Sofie Qviberg från Ormsalva fem anledningar till varför du ska använda Ormsalva.

Allt fler upptäcker de positiva effekterna av en välgörande massage med liniment. Oavsett om du vill skämma bort dina muskler med en skön massage efter en lång dag på jobbet, en dag i trädgården – eller efter ett hårt träningspass.
Ormsalva har en rad produkter i sitt sortiment – vilken passar dig bäst? Ta reda på det här!

Ormsalva grundades för över 40 år sedan i Mora och är i dag ett av Skandinaviens mest använda liniment. Produktsortimentet har över tid breddats med en rad olika liniment med varierande styrkor för att passa alla. Den tidigare huvudingrediensen, ormgift från skallerorm, har även ersatts med Arnica Montana med liknande funktion.
Vill du ta reda på exakt hur Ormsalvan fungerar? Klicka här

Här listar Sofie Qviberg från Ormsalva var, när och hur du borde använda liniment:

1. Före, under och efter ett lopp
Genom att smörja in dig med ett liniment innan ett lopp värmer du upp din kropp på ett smart sätt. Det kan öka rörligheten och minska stelheten och göra att du presterar bättre. Under loppet kan du använda ett mer kraftfullt värmande liniment. Det känns skönt när kroppen är trött. Det finns även liniment som har en kylande effekt och därför är perfekt att använda efter ett lopp.

2. Vid helt vanliga vardagssysslor
Känns din kropp stel efter en dag på kontoret? Har du krattat löv eller skottat snö? Genom att smörja in dig med ett liniment kan du ge din kropp rätt förutsättningar för att orka hantera alla vardagliga utmaningar.

3. Innan ett träningspass
Det är inte bara fördelaktigt att använda ett liniment innan en idrottstävling – du kan också använda det innan ett helt vanligt träningspass. Eftersom det ökar rörligheten och minskar stelheten kan det även minska skaderisken.

4. När du flyger
Genom att använda ett liniment under dina stödstrumpor när du flyger kan du motverka att dina ben känns trötta eller tunga när du stiger av flygplanet. Använd med fördel Ormsalva Original som är ett luktfritt alternativ.

5. Vid överansträngning
Om du känner dig trött, stel eller sliten under en hård träningsperiod kan den naturliga ingrediensen i Ormsalva, Arnica Montana, snabba på återhämtningen.

Vill du köpa ett liniment från Ormsalva? Här hittar du ett som passar dig!

Ormsalva grundades i Mora i slutet av sjuttiotalet och har sedan dess blivit ett av Skandinaviens mest använda och älskade liniment. All produktutveckling och tillverkning sker fortfarande i Dalarna. Genom vårt samarbete med Vasaloppet bygger vi vidare på den lokala traditionen och vår starka förankring inom idrott och hälsa. Våra kunder är allt från elitidrottare som vill prestera på topp till äldre människor som vill leva ett aktivt liv utan att besväras av stela ömmande muskler.

Läs mer här

Kontakta oss:
+46 (0)23 - 230 00
order@kramfabriken.com
www.kramfabriken.com

Svenska Krämfabriken AB
Västermalmsvägen 13B, 791 77 Falun

Ormsalva Original