Marie-Louise, 54: ”Nu kommer ingen åt min kortinformation”Hon hörde att allt fler fick sina bankkort skimmade av sluga bedragare – då skaffade Marie-Louise, 54, SkimSafes skyddskort.
– Jag testade det själv för att se att det verkligen fungerar, så nu känner jag mig helt trygg, säger hon.

I dag är det enklare än någonsin att handla med kort. Med ett enkelt blipp mot mataffärens kortterminal dras pengar från vårt konto – men den smarta tekniken öppnar även upp möjligheten för tjuvar att komma åt våra kortuppgifter på samma sätt.

Björn Granberg, en av grundarna av det svenska konsumentsäkerhetsföretaget SkimSafe, berättar att ett kortbedrägeri alltid börjar med att tjuven får tag på offrets kortuppgifter.
– Idag räcker det med en billig scanner köpt på nätet eller en mobiltelefon för att skimma ditt bankkort trådlöst, säger han.

Stänger ute bedragarna
För att hjälpa konsumenter att undvika intrångsförsöken har SkimSafe utvecklat ett unikt skyddskort. Det ser ut som ett vanligt bankkort men innehåller teknik som gör det omöjligt för bedragare att få tillgång till din kortinformation.
Vill du veta mer om SkimSafe-kortet? Klicka här

– När någon försöker läsa av ditt kort aktiveras en störsändare som gör kortinformationen oläsbar. Det är det smartaste och mest effektiva skyddet mot trådlös skimning i dag. Allt du behöver göra är att placera det i plånboken tillsammans med dina andra kort, säger Björn.

”Ville testa att det verkligen fungerade”
Marie-Louise, 54, bor i Malmö. Hon är en av många som hörde talas om att det går att skimmas genom den fräcka metoden och ville göra något åt saken. Hon berättar att en vän hade tipsat om SkimSafe, så hon bestämde sig för att beställa hem ett kort.

– Ärligt talat var jag skeptisk till en början, jag ville veta att det verkligen fungerade så jag tog med mig kortet till en butik. Jag la SkimSafekortet på mitt betalkort och försökte blippa det, men det fungerade inte alls. Då kände jag mig säker på att det fungerar som det ska, det kändes tryggt.
Här beställer du SkimSafe-kortet

I dag har Marie-Louise alltid med sig skyddskortet i sin plånbok. Hon berättar att hon testar kortets säkerhet med jämna mellanrum och att det fungerar utmärkt.
– Om du är rädd om dina kortuppgifter rekommenderar jag dig att införskaffa ett skyddskort, säger hon.

Vi erbjuder konsumenter ett enkelt sätt att skydda sig mot trådlös kortskimning.
 
SkimSafe är ett svenskt konsumentsäkerhetsföretag grundat 2016 och har idag återförsäljare i Sverige, England, Tyskland, Norge och Finland. SkimSafe® skyddskort förhindrar trådlös skimning och passar alla plånböcker, korthållare och mobiltelefonskal.