Med e-Quality får du fler uppdrag och mer tid till det sociala arbetetAnledningarna till att socionomer väljer att arbeta som konsulter är många men inom NGS Socialtjänst, som driver bemanningsföretagen e-Quality och Socionomuthyrning, har man samlat alla dessa fördelar under samma tak.
– Det ger verkligen möjlighet att utvecklas inom mitt yrkesområde och en unik möjlighet till att öka mitt yrkesmässiga nätverk, säger socionomkonsulten Petri.

De senaste åren har antalet socionomer som arbetar som konsulter ökat kraftigt och enligt Samira Taijou Stan, konsultchef på e-Quality, är det framförallt friheten som lockar.

– Konsulterna vill kunna välja bland uppdragen. Det kan handla om vilken ort man vill jobba på, vilken inriktning man vill ha eller om man vill jobba färre dagar i veckan. Om en konsult har varit på samma plats en längre tid och vill se nya verksamheter, är vi ett alternativ som kan förverkliga det.

Med den stora ökningen av antalet socionomkonsulter har det dock blivit mer begränsat för enskilda konsulter att kunna välja bland de många uppdragen. På e-Quality ser man därför sitt breda utbud av uppdrag som en av de största fördelarna de kan erbjuda sina konsulter.

Livechatt: Ställ din fråga om jobbet som socionomkonsult. I dag måndag 5/3 kl: 19.00-20.00

Genom bolagen e-Quality och Socionomuthyrning har NGS Socialtjänst ramavtal med de flesta kommuner i Stockholmsregionen och kan därmed erbjuda en bred variation av konsultuppdrag. Samtidigt förklarar Samira att den här bredden bara är en del av deras erbjudande till konsulterna. Minst lika viktigt är den personliga kontakten, stöttningen och tryggheten som bolaget skapar.

– Det är ingen fabriksverksamhet och det är inte heller det vi strävar efter. Vi vill inte vara störst på marknaden utan vi vill vara bäst på marknaden. Därför lägger vi också stort fokus på tryggheten när det gäller kollektivavtal och tjänstepension.

Vill du veta mer om att arbeta som socionomkonsult? Kom till e-Qualitys öppna hus 8/3.

”Möjlighet att utvecklas”

Genom den här kombinationen av stor flexibilitet och personligt stöd tycker Samira att e-Quality lyckats samla det allra bästa med konsultyrket under samma tak. För konsulterna innebär det bättre betalt än vid vanliga anställningar samtidigt som de får större flexibilitet och mer tid till det sociala arbetet.

En av de som dragit nytta av de här fördelarna är konsulten Petri som har arbetat som socialsekreterare inom barn och ungdom på flera uppdrag via e-Quality. Han berättar att det som först lockade honom till e-Quality var möjligheten att arbeta på ett mindre företag med bättre tillgänglighet och mindre administration och byråkrati. Under de uppdrag som han nu haft genom e-Quality upplever han också att det funnits ett väldigt bra stöd och en trygghet som gjort det enkelt att våga prova nya saker.

– Man får massor av nya erfarenheter på olika uppdrag och det ger även möjlighet att prova på nya arbetsuppgifter och nytt ansvar som du inte nödvändigtvis hade fått genom vanlig tjänst. Det ger verkligen möjlighet att utvecklas inom mitt yrkesområde och en unik möjlighet till att öka mitt yrkesmässiga nätverk, berättar han.

Vill du också få nya erfarenheter? Kom till e-Qualitys öppna hus 8/3 och lär dig mer om arbetet som socionomkonsult.
Följ länken till vårt anmälningsformulär på vår hemsida www.e-quality.se. Där kan du även läsa mer om vår verksamhet.

Livechatt: Ställ din fråga om jobbet som socionomkonsult
I dag måndag 5/3 kl: 19.00-20.00
Eller ställ din fråga redan nu.

e-Quality är nischade inom socialtjänster och startades år 2000. Vi hyr ur och rekryterar medarbetare och chefer inom social omsorg i hela landet.

  • Korta och långa uppdrag i hela Sverige
  • Vi står för boende och resekostnader
  • Konkurrenskraftig lön
  • Kollektivavtalad tjänstepension
  • Bestäm över din egen arbetstid
  • Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett företag som ligger i tiden och som utvecklas och förändras tillsammans med dig och dina önskemål. Hos oss är du unik.

Vill du veta mer om att arbeta som socionomkonsult? Kom till e-Qualitys öppna hus 8/3.


Har du frågor om arbetet som socionomkonsult?
Missa inte vår
livechatt här på måndag 5/3, 
19.00-20.00
Eller lämna ett meddelande redan nu i rutan nere till vänster.