Med produkter från iXpress gör du gott för både plånbok och miljö

Det råder ingen brist på mobiltelefoner på marknaden, och med ett ständigt nytt utbud kommer du alltid behöva spendera rejält när det är dags att uppgradera. Det vill iXpress ändra på genom att erbjuda begagnade men alltjämt högkvalitativa mobiler – och mycket mer.

– Ibland kan man få en begagnad telefon som är så gott som ny för mer än halva priset, jämfört med nypris. Varför ska man köpa en sprillans ny då? säger Bakir Mohamed, vd på iXpress.

År 2016 grundades iXpress, ett företag med en vision att göra begagnad elektronik tillgängligt för alla och lika självklart som att köpa nytt. Affärsidén bygger på att återanvända mobiler, surfplattor och datorer som annars ligger hemma. Utöver det är ett köp hos iXpress ett aktivt sätt att minska den miljöpåverkan som vår konsumtion bidrar till.

– Vi började undersöka hur vi kan återanvända det gamla, och istället för att slänga eller låta mobiler ligga hemma i hyllan så ser man till att de fräschas upp och kan säljas igen. Nya modeller kommer årligen och många uppgraderar direkt. Saken är att deras föregående telefoner, som inte är mer än något år gammal, är det ju absolut inga fel på, förklarar han och fortsätter:

– Det finns egentligen ganska få anledningar till att köpa en sprillans ny om du kan få en begagnad som ser så gott som ny ut och som kostar en bråkdel av nypriset.

Vill du veta mer om iXpress och hitta din nya telefon?

Ett tryggt alternativ
Idag finns det flera aktörer som erbjuder liknande produkter men när iXpress startade för fem år sedan var man enligt Bakir Mohamed allra först. På så vis kan du som kund vara trygg i att du köper dina nya produkter från en pålitlig och säker aktör, menar han.

Att köpa begagnade telefoner, surfplattor eller hörlurar online från privatpersoner kan förvisso vara ännu billigare, men medför också fler risker, fortsätter Bakir Mohamed.

– Det är inte ovanligt att råka ut för bedrägerier; telefonerna kan vara defekta, ibland är det stöldgods. iXpress kan genomföra kontroller som en privatperson inte kan tack vare speciella verktyg och auktoriserade program. Dessa ger oss full insyn på var allt kommer ifrån och att alla komponenter fungerar som de ska. På så vis blir det begagnade köpet fritt från huvudvärk när du kan få ett riktigt kvitto till ett riktigt bra pris.

– Skulle det mot förmodan vara så att din produkt inte fungerar som utlovat så byter vi självklart ut den. 

Hitta din nya telefon eller tillbehör hos iXpress – klicka här

Mycket att välja mellan
Sortimentet hos iXpress sträcker sig långt bortom bara mobiltelefoner, och den som önskar att införskaffa sig själv en smartklocka, hörlurar, dator eller diverse reservdelar kan hitta dessa även här. Dessutom finns även möjligheten att lämna in Apple- eller Samsungmobiler för service och reparation. 

Att köpa begagnat ska alltid vara en bra affär för dig som slutkund, berättar Bakir och menar att många av de aktörer som är aktiva idag säljer begagnade produkter till så gott som nypris.

– Det är ett smart val att köpa begagnat istället en ny inte minst för miljön. Men det måste också vara prisvärt för kunden utan att kompromissa med kvalitén, säger han och avslutar:

– Att det ska vara extremt billigt är inte vårt absoluta huvudsyfte. Att produkterna är högkvalitativa är det absolut viktigaste för oss och att kunden blir nöjd med sitt köp. Sen ser vi såklart till att försöka göra det så billigt som möjligt!

Historien om iXpress började med insikten att om du kan handla med en begagnad bil, ska du kunna handla med en begagnad telefon. Ett nytt företag och ett nytt sätt att återanvända konsumentelektronik föddes.

iXpress öppnade sina dörrar 2016 och var snabbt banbrytande på idén om reCommerce. Vi lanserade ixpress.se och erbjuder tidigare ägda enheter, vilket ger konsumenterna ett bra alternativ till att köpa nya smarta enheter.

Idag är iXpress ett blomstrande e-handelsföretag och Sveriges ledande handelsplats för begagnad konsumentelektronik. Vi arbetar hand i hand med våra kunder för att säkerställa positiva resultat i alla delar av konsumentelektronikens livscykel.

Victor Christophe

Learn More →