Medelhavsdoftande pizza med Ankarsrums nya bakstål

Sommaren är här och vad passar bättre än en medelhavsdoftande och frasig pizza till middag? Med Ankarsrums nya bakstål behöver du inte ta flyget söderut – det räcker att du går ut i köket och låter fantasin flöda.

Ankarsrum är den anrika tillverkaren av köksassistenter som är älskade av flera generationer. Nu breddar de sitt sortiment med ett bakstål framtaget från malmfälten runt Kiruna. Bakstålet är 6 mm tjockt, laserskuret ur en massiv stålplatta av högsta kvalitet och med följer även en handgjord pizza- och bakspade.  

Hur du gör din egen lyxpizza
Med Ankarsrums bakstål förvandlas ditt kök till en lyxig pizzeria och din ugn får funktionen hos en vedeldad pizzaugn. 

För att baka en perfekt pizza behöver du en smakrik tomatsås, ost, valfria ingredienser och en deg som blir riktigt frasig i ugnen. Den bästa pizzadegen gör du enklast med mjöl, jäst, salt, vatten och – den hemliga ingrediensen – Ramlösa Tipo 00! Här kan du läsa mer om hur du bakar proffsens pizzadeg. 

Såhär gräddar du din pizza med Ankarsrums bakstål: 

  1. Placera stålet på ett galler högst upp i ugnen. 
  1. Slå på full effekt på grilläget och låt stålet värmas upp i ca en timme. Det massiva bakstålet absorberar värmen från grillelementet och hettas upp till extrema temperaturer – precis som i en riktig pizzaugn. 
  1. Lägg in pizzan och grädda i 2-3 minuter. 
  1. Njut av din hemlagade lyxpizza med frasiga kanter och gyllenbrun botten. 

Bakstålet fungerar även för alla typer av bröd som har kort gräddningstid med högt gradantal, såsom tunnbröd. Den går dessutom att använda som stekbord på utegrillen. 

På Ankarsrums hemsida hittar du många fler recept och tips på hur du bakar den perfekta pizzan.

Ända sedan 40-talet har vi tillverkat våra robusta köksassistenter i Sverige. Vi har byggt dem för att de ska klara hårt köksarbete och hålla riktigt länge. Med sina 16 olika tillbehör hjälper de dig gärna med allt från att baka surdegsbröd till att göra smoothie, eller din egen pasta.

Läs mer på www.ankarsrum.com