Nya intelligenta skogsmaskiner ska lyfta Sveriges skogsindustri

Mindre trötta förare, ett mer produktivt arbete och ökad vinstmarginal. Fördelarna med att välja skogsmaskiner från John Deere är många och i sortimentet finns både skördare och skotare. Nu visar skogsentreprenadföretaget upp sina maskiner under Skogsnolia-mässan 13 till 15 juni.

Svenska skogsentreprenörer ligger ofta i teknisk framkant och skogsentreprenadföretaget John Deere har kontinuerligt lanserat en rad nya skogsmaskiner. Det rör sig om skotare och skördare som med den senaste tekniken gallrar, lastar och kör ut det fällda virket till närmaste väg.

Efterfrågan har varit hög, John Deere ligger på rekordförsäljning och i veckan fattade man beslut om att investera i skogsmaskinfabriken i Joensuu på över 200 miljoner kronor.

– Utveckling är viktigt och de senaste finesserna vi har lagt till uppsattas av kunderna. Satsningen på utveckling har också lett till att vi har en stor efterfrågan på maskiner på samtliga marknader och därför är investeringarna i fabriken nödvändiga.

Är du intresserad av John Deeres skogsmaskiner? Klicka här!

En rad olika tillval
Skotarna går att fås med en mängd olika tillval och funktioner. Det sträcker sig från olika längder, bredder, kranar, motorversioner och många moderna finesser.

Skotarna går till exempel att få med en skärm där föraren kan se exakt var varje enskild stock ligger på en karta (TimberMatic Maps) – en avverkningsprocess som även kan följas av entreprenören (TimberMatic Manager).

Intelligent kranstyrning
Halvautomatisk kranstyrning (Intelligent Boom Control) är ytterligare en tilläggsfunktion. Det är en funktion som John Deere är kända för och som innebär att du endast behöver tänka på om kranen ska höjas, sänkas, föras åt sidan, dras till eller från dig. Maskinen räknar därefter ut hur kranen ska styras så att timmergripen hamnar i rätt läge, förklarar Dieter Reinisch.

– Nu har vår största skördare, 1470G, också kompletterats med den halvautomatiska kranstyrningen, berättar Dieter Reinisch. Redan innan var skördaren utnämnd till den mest populära skördade. Tillägget gör den ett strå vassare, menar han.

Här hittar du alla skotare och skördare från John Deere!

Deltar under skogsmässa
John Deere kommer att delta under Sveriges skogsmässa, Skogsnolia-mässan, mellan 13 och 15 juni. Här avslöjar Dieter att de senaste och mest populära maskinerna kommer att visas upp.

– Vi ser fram emot att få träffa våra norrlandskunder och att få visa våra nyheter, avslutar Dieter Reinisch.

Vill du besöka Skogsnolia-mässan? Klicka här för att läsa mer!

Ända sedan John Deere grundades 1837 i Illinois, USA, har de levererat produkter och tjänster för att stödja dem som har rötterna i jorden.

Med 56 800 anställda och fabriker i främst USA, Kanada, Tyskland, Finland och Spanien är de i dag världens största skogsmaskintillverkare och tillverkar lantbruksmaskiner, golf- och grönytemaskiner samt skogsmaskiner.

Huvudkontoret för skogssidan i Sverige finns i Arlandastad, med serviceställen på 30 platser runt om i landet. Huvudkontoret för de övriga produktlinjerna finns i Malmö, med oberoende återförsäljare runt om i landet.

Läs mer om John Deere