Missa inte: Här är Axeldas historia om en pojke och hans tofflor

David Axelsson började som ung arbeta på ett garveri i Svenljungatrakten på 90-talet. Där började intresset för skor växa och David lärde sig mer och mer om branschen, både genom flertalet fabriksbesök på andra sidan jorden och genom sina äldre och rutinerade arbetskompisar.

– En dag kom chefen in och undrade om jag var intresserad av att börja arbeta mer med försäljning då han tyckte att mina kunskaper och intresse passade till en ny typ av roll på företag, berättar David med stor inlevelse.

Intresset växte allt mer och blev till en stor passion, vilket gjorde att David 2006 startade Axelda med egen design, produktionsansvar och försäljning i Sverige. Sedan dess har företaget utvecklats och säljer idag olika typer av fårskinnsprodukter och sandaler med försäljning i Europa.

– Vi ansvarar för hela kedjan från idé och material till produktion och leverans av allt från fårskinnstofflor till vegansandaler, säger David.

Vill du veta mer om Axelda?

Affärsidén bygger på att presentera ett brett sortiment av sköna skor och tofflor i bra passform och hög kvalitet till bra priser. Noggranna kvalitetskontroller av produktion och kemikalier tillsammans med socialt ansvarstagande och egen produktutveckling har etablerat Axelda som ett välrenommerat varumärke på marknaden.

Glada fötter
Hela tillverkningen utgår från att fötter mår bra av att vara varma, torra, luftiga och svala. Då mår den som har på sig produkten också bra. Goda kunskaper om olika typer av material  och dess egenskaper ligger till grund för att kunna jobba med innovation, förädling och förbättringar.

– Vi erbjuder svensk design med fokus på hållbarhet och kvalitet, vilket nästan alltid leder till långsiktiga relationer med våra kunder, påpekar David.

Här kan du läsa mer om Axelda

Naturliga material
Axelda producerar flera olika produkter i fårskinn, ett levande material som andas naturligt. Det gör att luft kan cirkulera och hålla fötterna naturligt varma då det är kallt och svala då det är varmt. Produkter i fårskinn kan användas året runt då materialet i sig hjälper till att reglera vår kroppstemperatur.

Utöver fårskinnsprodukter tillverkar och säljer Axelda produkter även i andra material, allt från kork och till återvunna material.

Ansvarstagande
Axelda strävar alltid efter att se till att produkterna produceras under etiskt och miljömässigt goda omständigheter. Deras uppförandekod - code of conduct - ska säkerställa att deras producenter följer de anställdas rättigheter i enlighet med FN:s deklaration för mänskliga rättigheter.

– Vi ställer krav på att våra leverantörer och underleverantörer accepterar vår uppförandekod genom att de får underteckna ett avtal, tillägger David.

Klicka här för att få mer info om Axelda

Ett hållbart varumärke
Som varumärkesleverantör säkerställer Axelda att produkterna alltid är producerade av hög kvalitét. Oavsett om de är av fårskinn, i 100% veganmaterial, vattentäta eller återvinningsbara.

Hela processen i produktframtagningen följs noga från början till slut. Från råmaterial och beredning till hur slutprodukten placeras på ett hyllplan i butiken eller levereras i kartong på finaste möjliga sätt.

Axeldas passion för skor smittar lätt av sig då historian berättats.

- Vi älskar helt enkelt fötter, avslutar David med ett leende.

Axeldas historia startar långt innan företaget. Under många år arbetade David Axelsson på garverier och med skoförsäljning, där nyfikenheten för produkter av fårskinn växte. Fabriksbesök gjorde att intresset blev till en passion och 2006 startade David Axelda med egen design och försäljning i Sverige. Idag utvecklar företaget olika typer av produkter av fårskinn med försäljning i Europa. Noggranna kvalitetskontroller av produktion och kemikalier, socialt ansvarstagande och produktutveckling gör att Axelda etablerat sig som ett betydande varumärke.

Här kan du köpa Axeldas skor:

Topshoes.se
Skocenter.se
Berglundsskor.se
Borgsskor.se
Löthmans Skor
Skoman.se

Victor Christophe

Learn More →