Naturupplevelser och inbjudande stadsmiljö i ett – Res till Östersund i sommar!Dags att boka semester? Vill du kanske ut på äventyr i naturen, ta det lugnt på ett spa eller besöka en stad fylld av härliga restaurang- och kulturupplevelser? Du behöver inte bestämma dig, res till Östersund. Här finns något för alla åldrar och intressen! 

Östersund är den perfekta kombinationen av natur, stad och äventyr. Hjärtat av staden ligger med storslagen utsikt över Storsjön och fjällvärlden. Välj bland cykelleder i olika svårighetsgrader, natursköna vandringsleder eller upplev de skärgårdsliknande miljöerna och friheten av att paddla eller lugnt glida fram på en supbräda. Till kvällen kan ni sedan vandra runt i den mysiga staden och äta god mat på någon av Östersunds trevliga restauranger. Om du hellre vill ta en lugn dag på stan och besöka butiker eller gå på spännande museum finns det i Östersund också! 

Läs mer om Östersunds alla äventyr här

Ett mecka för de äventyrliga
De som är ute efter äventyrliga naturupplevelser har mängder med aktiviteter att tillgå i Östersund. Området kring staden är utmärkt för de som vill utöva trailrunning eller cykla längs storslagna vyer med allt ifrån lugn långfärdscykling till actionfylld downhill. Ett hett tips är att bege er till Frösön där det sägs finnas Sveriges bästa stigcykling! Frösöns downhillbanor korades dessutom nyligen till Sveriges sjunde bästa bike park av Red Bull. För de klättersugna finns östersundklättrarnas hemmaklippa även på Frösön med leder i olika svårighetsgrader. Eller varför inte testa fartfylld kitesurfing på Storsjön och se den vackra ön på avstånd? På visitostersund.se kan du läsa om alla aktiviteter och miljöer att utforska! 

Skoj för hela familjen
Om ni i familjen söker ett resmål är Östersund ett perfekt alternativ för er också. Bada, klättra, testa wakeboard eller skate. Ett besök på Jamtli ett måste där ni på ett lekfullt sätt förflyttar er genom olika århundraden och lär er mer om vikingatiden, 1700-talets magra nödår eller bondelivet i början av 1900-talet. Klappa söta getter och ta en titt in i fäboden för att se hur man gör ost! 

Spana in alla familjevänliga aktiviteter 

Livsnjutare har mycket att tillgå!
För dig som söker en plats att njuta av en lugn och lyxig semester har Östersund flera avslappnande spa-anläggningar. Välj bland allt från meditationsbastu, bad utomhus bland stjärnorna, varma bubbelpooler eller olika behandlingar som ger dig extra lyx och njutning. 

Hitta din perfekta spavistelse här 

För alla matälskare är Östersund det rätta stället att njuta av underbara middagar. Staden är nämligen utsedd till Creative City of Gastronomy av UNESCO här finns flest mathantverkare i hela landet! Njut av Sveriges bästa pizza eller krogar med fokus på säsongsodlade råvaror, närproducerat och ekologiskt.  

Här kan du läsa mer om Östersunds matutbud 

 

Inspireras till din resa på:

www.visitostersund.se

Eller besök oss på: 

Facebook 

Instagram