LaktasDuo® minskar dina besvär med laktosintolerans och gasbildning – snabbt och enkeltAvstår du från viss typ av mat och tackar nej till sociala tillställningar för att du är orolig för gasbesvär på grund av din laktosintolerans? Det finns hjälp att få. Svenska företaget Add Pharma Nordic AB utökar nu sitt produktsortiment med LaktasDuo® som förbättrar nedbrytningen av laktos och hjälper till att minska gasbesvär.

Gaser i magen, uppsvälldhet och magknip är vanliga besvär som du som är laktosintolerant väl känner till och kämpar med i vardagen. I Sverige beräknas uppemot 10% av den vuxna befolkningen vara laktosintolerant. Inte nog med att man begränsas i sina matval, både hemma och ute på restaurang, så upplever många att gasbildning och en uppsvälld mage som något pinsamt – och begränsar ens liv.

För att råda bot på detta erbjuder nu det svenska företaget Add Pharma Nordic AB nya produkten LaktasDuo®. LaktasDuo® är en dubbelverkande produkt i kapselform som förbättrar nedbrytningen av laktos och hjälper till att minska gasbildning och uppsvälldhet.

En lugnare mage
LaktasDuo®s dubbelverkande effekt kommer från de två aktiva substanserna dimetikon och enzymet laktas. Dimetikon förhindrar uppkomsten av skum i samband med gasbesvär genom att sänka ytspänningen hos luftbubblorna i tarmen. Det lindrar gasbesvären genom att främja gasens rörlighet och kompressionsförmåga i tarmkanalen vilket minskar ansamlingen av gas i tarmen.

– Dimetikon i LaktasDuo® minskar två av de vanligaste besvären vid laktosintolerans: gasbildning och uppsvälldhet, säger Robert Svanström, vd och försäljningschef på Add Pharma Nordic AB.

Färre begränsningar i livet
Den andra aktiva substansen är enzymet laktas som bryter ner mjölksockret laktos i mindre beståndsdelar så att det kan tas upp i tarmen. Du som är laktosintolerant känner väl till de begränsningar och problem som bristen på laktasenzym medför. Begränsningar i val av livsmedel, ängslan av att inte veta om maten innehåller laktos och oron för att drabbas av gasbildning på jobbet eller sociala tillställningar. Detta gör att du tvingas avstå från viss typ av mat och tacka nej till bjudningar.

– Med LaktasDuo® tillgodoser du behovet av laktasenzym på ett snabbt och enkelt sätt, samtidigt som du minskar risken att drabbas av gasbesvär och uppsvälldhet på grund av din laktosintolerans. Du kan känna dig lugnare vid middagsbjudningen eller när du sitter i ett viktigt lunchmöte på jobbet.

Välstuderade och säkra substanser
LaktasDuo® består av säkra substanser som är välstuderade. Den är fri från laktos, gluten, soja och gelatin. Varje kapsel innehåller 5000 FCC laktasenzym och 100 mg dimetikon.

Add Pharma Nordic AB är ett privatägt svenskt medicintekniskt företag. Företaget grundades 2019 av två apotekare med ambitionen att utveckla och expandera utbudet av nya egenvårdsprodukter på Nordens apotek.

Add Pharma Nordic AB erbjuder innovativa egenvårdsprodukter för den nordiska apoteksmarknaden och möjligheten att tillsammans utveckla produkter under apotekens egna varumärke.