Nu kan du bygga din skogsmaskin – precis som du vill ha denJohn Deere Forestry lanserar nu två nya mindre skogsmaskiner, så kallade skotare, som kan byggas i många olika varianter. Det innebär att du kan kombinera olika längder och bredder med olika kranar och motorversioner för bästa terrängframkomlighet.
– Modellerna kommer att visas på mässor runtom i Europa efter sommaren. Det är väldigt spännande och 90 procent av branschproffsen visar redan ett stort intresse, säger Dieter Reinisch, informationsansvarig på John Deere Forestry.

Nu släpps en helt ny innovation inom skogsbranschen och för skogsmaskiner. Det rör sig om John Deeres nya skotare, 910G och 1010G, för användning vid terrängtransport. De nya skotarna kan skräddarsys med en rad olika tillval och egenskaper för att passa dina uppdrag bäst.
– De finns i olika längder, bredder, med olika kranar och motorversioner, säger Dieter Reinisch, informationsansvarig på John Deere Forestry.

Läs mer om John Deere 910G och John Deere 1010G här

Har många olika axel- och däckalternativ
Modellernas många olika axel- och däckalternativ gör att de är lättmanövrerade och kan köras i alla terrängförhållanden. Det är mycket praktiskt, speciellt vid gallring, menar Dieter.
– Just 1010G går dessutom att få med en boggiaxel med lägre avstånd mellan hjulparen. Om du använder band på maskinen gör det att du kan få ett lägre marktryck för att lämna mindre spår i markerna.

I den nya G-serien finns även funktionen ADC (adaptiv drivelinestyrning) som ger maskinerna en bättre körbarhet och produktivitet.
– I situationer med höga belastningar, såsom i situationer med motlut och vid körning över stenar, kan funktionen göra att motorn går mjukt och utnyttjar dragkraften effektivt.

Kan fås med intelligent kransspetsstyrning
910G och 1010G kan fås med IBC (kransspetsstyrning). Funktionen har snabbt blivit populär hos branschproffsen och 90 procent av de nordiska kunderna väljer intelligent kranspetsstyrning på sina maskiner, berättar Dieter.
– Med IBC behöver du bara tänka på om kranen ska höjas, sänkas, föras åt sidan eller om den ska dras till dig eller bort från dig. Därefter räknar maskinen ut hur den ska styra kranen så att timmergripen hamnar i rätt läge. Känner du att maskinen inte skulle gå bra finns en skärm i maskinen där du kan se om något är fel och även se var felet är och vad det är.

Vill du veta mer om hur den intelligenta kranspetsstyrningen fungerar? Klicka här

Designas i samarbete med BMW DesignWorks
De nya modellerna är designade av BMW Designworks och kommer att visas under augusti på FinnMETKO i Jämsä, Finland, och på mässor i Frankrike och Tyskland under sommaren.

Ända sedan John Deere grundades 1837 i Illinois, USA, har de levererat produkter och tjänster för att stödja dem som har rötterna i jorden.

Med 56 800 anställda och fabriker i främst USA, Kanada, Tyskland, Finland och Spanien är de i dag världens största skogsmaskintillverkare och tillverkar lantbruksmaskiner, golf- och grönytemaskiner samt skogsmaskiner.

Huvudkontoret för skogssidan i Sverige finns i Arlandastad, med serviceställen på 30 platser runt om i landet. Huvudkontoret för de övriga produktlinjerna finns i Malmö, med oberoende återförsäljare runt om i landet.

Läs mer om John Deere