Nu kan du njuta av hälsosamma torkade exotiska frukter med gott samvete

Att hitta hälsosamma snacks och mellanmål kan vara en utmaning i djungeln av alternativ som ofta har stora mängder tillsatt socker och andra tillsatser. Golden Colombia ger dig hundra procent naturliga torkade exotiska frukter från Colombianska smånderFrukterna är fulla av antioxidanter och perfekt att ha i filen eller äta när du är på språng.

Torkad frukt är inte bara ett perfekt mellanmål eller gott tillskott i frukostmüslin. Det är också ett hälsosamt alternativ till den där chokladkakan som är så enkel att lägga ner i varukorgen när suget slår till. Golden Colombias torkade exotiska frukter är proppfulla av starka antioxidanter, har ett lågt kaloriinnehåll och inga tillsatta smaker, färgämnen eller socker. I sortimentet hittar du allt från läcker mango och ananastill de mer ovanliga frukterna pitaya och guanabana.

– Alla frukter är veganska, glutenfria och består av hundra procent ren frukt utan tillsatser. Pitaya har massor av hälsofördelar för de som har problem med magen, till exempel och i guanabana finns mängder av nyttiga antioxidanter, säger Esperanza Halvorsen, medgrundare av Buen Momento.

Köp Golden Colombias torkade frukter här

Packas för hand i Colombia
Frukterna odlas av småbönder i Colombia och packas för hand. Buen Momento lägger stort fokus på att hjälpa bönderna att få ett bättre liv och köper enbart sina frukter av just smånder. På torkningsanläggningen finns 42 anställda och 38 av deär kvinnor som försörjer sina familjer.

– För varje påse med frukt du köper så går två kronor till den norska stiftelsen Golden Colombia som arbetar med att hjälpa nder och barn i sårbara situationer. För oss är det enormt viktigt och vi är passionerade i arbetet med dem. Man kan verkligen njuta med gott samvetei vetskap om att man stödjer bönderna och samtidigt som man stoppar i sig något väldigt nyttigt.

Läs mer om Buen Momento och Golden Colombia Stiftelsen här

Satsar på volontärarbete
Golden Colombia Stiftelsen arbetar även med volontärinitiativdär frivilliga ungdomar från Norge får möjlighet att åka till Colombia och hjälpa ungdomar i sårbara situationer, samtidigt som de själva lär sig spanska och får se hur produktion av frukt och kaffe ser ut.

Nyheter
Inom kort kommer sortimentet att utökas ytterligare och du kommer snart bland annat att kunna köpa Buen Momentos quinoa-produkter och frukt i choklad.

– Våra frukter finns att köpa i flera Ica-butiker som Maxi, Kvantum och Supermarket och du kan givetvis också gå in på vår hemsida och klicka hem dina påsar.

Läs mer om Buen Momentos sortiment och handla frukter här

Om Buen Momento
Colombia är ett av länderna i Sydamerika som producerar under hela året en rik variation av exotiska frukter i stora kvantiteter. Buen Momento introducerar fruktsorter nya för Sverige och den skandinaviska marknaden.

Frukterna är 100% naturliga, utan tillsatt socker, skördas solmogna, vilket bevarar vitaminerna och den goda smaken bäst. Produceras av ”Tomacol” i Chia, Cundinamarca, Colombia. 

Torkad frukt är ett gott mellanmål som snacks och efter träningspasset i till exempel yoghurt, desserter och sallader. Kan också mixat med vatten eller mjölk drickas som smoothie.