Nu ökar efterfrågan kraftigt på promenadskotrar som rörelsehjälpmedelAktiviteter som att handla mat, träffa vänner och ta en promenad kategoriseras ofta som vardagligheter. För den med hög ålder, allmän smärta eller en funktionsnedsättning ser verkligheten ofta annorlunda ut. Det vill Dealy Sweden förändra – med lanseringen av promenadskotrar som på kort tid blivit en vanlig syn på våra svenska gångstråk.

– Det är ett fantastiskt hjälpmedel för människor som av en eller annan anledning har svårt att förflytta sig, säger Tomas Fagerlund från Dealy Sweden.

Rörelsehjälpmedel som rollatorer, kryckor eller rullstolar har under lång tid varit alternativ för den med nedsatt förmåga till rörelse. Hit räknas faktorer som ålder, sjukdom eller allmän smärta. På kort tid har promenadskotrar dock seglat upp som ett attraktivt alternativ i kategorin rörelsehjälpmedel. Det menar Tomas Fagerlund från Dealy Sweden – och jämför det med en cykel.

– Det finns ingen åldersgräns för att köra den, du behöver inget körkort och promenadskotern kan köras överallt där du får gå och stå. Vid kvällskörning har den tutor, reflexer och belysning som är ett lagkrav, berättar han.

Vilken av promenadskotrarna hade du velat köra? Här hittar du alla!

Dealy Sweden är en del av Olle Olssons Bolagen och generalagent för promenadskotrar, men även för mopedbilar, elmopeder och fyrhjulingar – och återförsäljarna finns runtom i hela Sverige, från Malmö till Haparanda.

Läs mer på promenadskoter.se

”Fantastiskt hjälpmedel”
Samtliga promenadskotrar i sortimentet har en maxfart på upp till 15 kilometer i timmen, batteriet laddas enkelt i ett vanligt eluttag och räckvidden sträcker sig upp till fyra mil beroende på modell.

– En del är oroliga över tekniken vid ett första ögonkast men efter en provkörning märker de hur enkla promenadskotrarna är att hantera och köra. Ofta blir de överväldigade och många tackar oss efteråt och säger att det hjälpt till enormt i deras vardag, säger Tomas Fagerlund och fortsätter:
– Det är verkligen ett ljudlöst, miljövänligt, roligt och fantastiskt hjälpmedel.

Sportig storsäljare
I sortimentet finns i dag fyra modeller. Tre av modellerna är medicinskt godkända och av märket CTM. En av modellerna (HS 328) går även enkelt och smidigt att fälla ihop för att tas med till exempelvis sommarsemestern i Spanien eller sommarstugan hemma i Sverige. Den som säljer mest just nu är SW3100, avslöjar Tomas, och beskriver den med en sportig design, smarta funktioner och fräck attityd.

– Den ser lite häftig ut och är vår storsäljare. Många tycker att designen tilltalar, säger Tomas Fagerlund.

Vill du ta en titt på samtliga modeller? Klicka här!

Ser ljust på framtiden
I dag är promenadskotrar vanligt förekommande i länder som Tyskland och England, även i USA där Tomas beskriver användningen som gigantisk. Inom en snar framtid spår Dealy Sweden att promenadskotrar även blir tillgängligt på bland annat köpcentrum, nöjesparker och flygplatser.

– Det är lite längre fram i tiden. Men vi tror nog att vi snart är där i och med företagens väg mot allt större servicetänkande, avslutar Tomas Fagerlund.

Vill du skaffa en promenadskoter? Klicka här!

Dealy Sweden, en del av Olle Olsson Bolagen, är generalagent för promenadskotrar, elmopeder, mopedbilar och förhjulingar. Den stora nyheten i år är ett helt nytt sortiment promenadskotrar tillsammans med två modeller av Elmopeder från LV Scooter – och återförsäljarna finns runtom i hela Sverige.

Är du intresserad av en promenadskoter? Hitta en återförsäljare här!