Det här bör du tänka på inför vårens däckbyte: ”Väldigt viktigt”Nu är det dags att byta från vinter- till sommardäck – något som för många kan vara ett påfrestande moment som i slutändan lämnar mycket att önska. Att låta experter likt Ahlberg Bil ta hand om det istället kommer med många fördelar; såsom säker förvaring och däckbyten i högsta kvalitet.

Den så gott som uteblivna vintern runtom landet har inneburit stor brist på vinterväglag, och med en stundande vår väntas många bilägare genomföra bytet till sommardäck inom kort. Vissa väljer att göra det på egen hand i hemmet och andra på en bilverkstad, men Eva-Britt Gunnarsson, marknadsansvarig på Ahlberg Bil, poängterar främst vikten i att se till att få det gjort.

– Det är väldigt viktigt att du som bilägare skiftar dina hjul, och inte kör på odubbade vinterhjul hela våren och sommaren. Gummiblandningen är inte densamma och säkerheten blir inte alls så hög om du kör med fel däck. Det är oerhört viktigt att ha klart för sig.

Boka via webben
Den som inte gärna genomför bytet av däck på egen hand bör vara ute i god tid för att försäkra sig att tider hos en auktoriserad verkstad finns – utan långa väntetider. Eva-Britt förklarar att de på Ahlberg Bil, liksom många andra, är hårt belastade just under däcksäsongen.

– Du bör inte vänta med bokning till samma dag du vill byta, om du ska få den tid som passar dig bäst. Hos oss kan du enkelt via webben boka den tid du önskar och ha det klart, så slipper du tänka mer på det.

Dags att byta däck? Boka tid online här!

Möjlighet till förvaring
Förutom att erbjuda byten av däck kan Ahlberg Bil även bistå med något som de kallar för däckhotell. Många väljer att förvara sina däck i ett förråd eller i sitt garage, vilket ofta tar upp mer plats än nödvändigt. När sommardäcken har satts på bilen finns möjligheten att låta vinterdäcken ta en välförtjänt paus direkt hos Ahlberg Bil.

Väljer du som kund att låta dem förvaras på däckhotellet får de inte bara ett säkert utrymme i ett optimalt klimat. De ses även över för att säkerställa att de går att återanvända när vinterhalvåret kommer åter.

– Vi ser ju ofta mer på däcken än vad enskilda personer gör; i form av tillräckligt mönsterdjup, eventuella punkor och dess generella kvalitet. Skulle det vara som så att de behövs bytas så meddelar vi kunden i god tid innan bytet ska ske, avslutar Eva-Britt.