Nu släpps fjärde boken om Benny: ”Superspännande!”Slutet närmar i båda världarna – barn-armén från Svarta berget har krossats samtidigt som Trygghetsministeriet för ner lagbrytare i deras underjordiska uppfostringsanstalter.
I ungdomsboken Hemliga Rapporter – Operation: Utplåning är det allvar: vi får följa med på sista chansen att vinna slaget om Frihetszonen.
– Den var superspännande och häftig, jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker om Benny, säger Leonie, 11 år.

När ungdomsboken Bennys hemliga rapporter lanserades 2016 dröjde det inte länge innan den tilldelades Barnradions romanpris. Uppföljaren Bennys hemliga rapporter 2: ”Frihetszonen” kom ut på hyllorna året därpå och ungdomarna var eniga: den hade en given plats under julgranen det året. 2018 släppte författaren Per Lange den tredje boken i serien, Uppror och Kärlek – och nu är det premiär för den fjärde boken om elvaårige Benny Fagerström: Operation: Utplåning.
Få ditt barn att läsa mer i höst - här beställer du boken

Under läslovet är det enkelt att lägga skärmarna åt sidan om man lyckas hitta rätt bok. Lenoie, 11, har plöjt alla äventyr om Benny och hans vänner – och tycker att Operation: Utplåning är ett perfekt bokval under lovet.
– Den var superspännande och häftig – jag hoppas att fler böcker om Benny fortsätter att komma!

Läs mer om hela serien om Benny här!

Sista chansen att vinna
I serien om Benny Fagerström får alla barn och unga följa med på äventyr som är strikt förbjudna att både visa och berätta om för alla vuxna runtomkring. Benny och hans vänner skapar en frihetszon som är under attack av just vuxna som försöker lägga sig i alldeles för mycket. I den fjärde boken, Operation: Utplåning har slaget om Frihetszonen börjat.

Spännande, va? Läs mer om boken och beställ den för bara 149 kronor här

Benny frågar sig hur allt egentligen hänger ihop, när all fri lek har förbjudits där hemma och åsiktsskillnader bestraffas – ofta med medicinering. Det känns som en ond dröm och Benny och hans vänner samlas på en dold plats på Darknet. Den här gången är det allvar – ett perfekt äventyr att ge sig hän åt under sitt läslov!


Per Lange är en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom kommunikation. Han är författare till flera böcker, och grundare av No Limits tillsammans med Johan Bergström, som har arbetat som marknadschef i olika företag de senaste 15 åren. No Limits lär ut retorik, growth mindset och att gå från ord till handling så att barn upplever det som roligt och lustfyllt.