Nya svenska snarkinnovationen ReduZnore Pro hyllas av experter

Årslånga väntetider inom vården och snarkskenor/apnéskenor via tandläkare med en prislapp på upp till 10 000 kronor gör att många försöker få bukt på sina snarkproblem på egen hand. Att det finns effektiv hjälp att få, till ett bra pris, visar den svenska snarkskenan ReduZnore Pro från Dormitek Medical i Lund.

På kort tid har den svenska snarkskenan ReduZnore Pro kommit att hyllas av flera oberoende tandläkare och ÖNH-läkare.

– Anmärkningsvärt bra resultat när vi testade en grav sömnapnoiker, säger en sömnlabsansvarig läkare vid ett skånskt lasarett, som först var mycket skeptisk när patienten påstod att en skena från internet hade fungerat utmärkt mot hans sömnapné.
– Nya ReduZnore PRO är marknadens bästa boil-and-bite-snarkskena, säger en så kallad apné-skene-tandläkare.

Här kan du köpa ReduZnore Pro

Ny design för enkel individuell anpassning
Nyligen uppdaterades snarkskenan och enligt uppfinnaren, Leif Söderberg från Dormitek Medical, gör det att den nu är mycket enkel att anpassa.

– Vår direktförsäljning ger oss värdefull feedback från kunder. Den första versionen var ärligt talat lite jobbig att forma, så det har vi nu korrigerat.

Den nya smarta designen

ReduZnore Pro säljs endast direkt av tillverkaren, ej i butik. Här hittar du ReduZnore Pro

Så snabbt formas exakt tandavtryck
Skenan värms, sätts in i munnen och den mjuka plasten viks ner över tänderna. En lätt smekning med finger eller tunga räcker för att forma den mot tänderna. Slutligen suger man hårt. Då bildas vakuum och skenan sitter tätt – klart, förklarar Leif Söderberg.

– Mer individuellt utformat kan det inte bli och det tar bara några minuter. Avtrycket och det stabila och glappfria greppet är överlägset vanliga boil-and-bite-skenor som på Apoteken.

Storleken på en amerikansk storsäljande skena (tv) och ReduZnore Pro (th)

Hälften så stor som Apotekens snarkskenor
Fördelarna med ReduZnore Pro är betydande; den är hälften så stor som andra snarkskenor, tillåter dig att tala obehindrat och vid användning kan du andas via mun eller näsa. Dessutom låser den inte dina käkar.

– Att den är helt utan låsning var viktigt när jag utvecklade ReduZnore Pro. Jag har två epilepsibarn och därför gjorde jag så att skenan aldrig blockerar luftvägen, berättar Leif Söderberg.

Hemligheten; en hake, hållare och tyngdlagen
Leif beskriver hur din käke vid sömn slappnar av och sjunker inåt och nedåt – men aldrig framåt. Skenan hänger därför stadigt på haken tills man, medvetet, för fram käken två millimeter och blir fri. Det gör att den fungerar utmärkt även för alla ryggsovare.

– Vår nyhet glappar inte som mjuka snarkskenor, utan klickar fast, som tandläkares, säger Leif och fortsätter:
– En kund skrev att han på grund av hjärtproblem fått en så kallad ”riktig apnéskena, state of the art…” via sjukvården – trots att han var nöjd med vår. Han blev chockad, den var ju tre gånger så stor som vår. Kunden återgick till att använda vår skena då vår gav minst lika bra resultat men med mycket bättre komfort, säger Leif Söderberg.

Leif betonar dock att ReduZnore Pro endast är avsedd för vanlig snarkning.

– Vid misstänkt sömnapné skall man alltid behandlas av vården för kontroll av bakomliggande orsaker. I väntan på det kan ReduZnore Pro absolut rekommenderas, säger han.

Just nu kan du köpa ReduZnore Pro för bara 798 kronor. Du får dessutom fyra näsvidgare på köpet (värde 69 kr). Klicka här!


Moduler för ändrat käkframdrag – minutsnabbt
Eftersom vi ändrar vårt svalg med åren och vid viktuppgång är det viktigt att skenan kan anpassas och ändras. Därför ingår sju framdragsmoduler med ReduZnore Pro. Ingen omformning av skenan behövs och modulbytet går på en minut. Detta skiljer ReduZnore PRO från många snarskenor via tandläkare då dessa ofta är helt fasta och ej går att ändra framdrag på.

– De flesta vet att käkframdrag hjälper mot snarkningen, men få vet att för mycket framdrag däremot kan försämra effekten, berättar Leif Söderberg.

Skenan har även 3 valbara käkmellanrum
Med ökat käkmellanrum kan framdraget minskas. Det är mycket uppskattat vid käkledsbesvär. Totalt kan ReduZnore Pro ställas in i 24 olika käkpositioner för maximal komfort och skenans rörlighet i sidled bidrar till att smörja käklederna.

– Få snark- och apnéskenor är rörliga i sidled. Vi är stolta över att erbjuda allt detta – och till lägre årskostnad än Apotekens mer ordinära snarkskenor, säger Leif Söderberg.

Du kan enkelt testa funktionerna – och skenans princip
– Gör snarkljud och för fram underkäken. Märk att du slutar snarka i vissa lägen. Prova även framdrag och mellanrum mellan käkarna. Med stängd och öppen mun. Märk att det blir tyst i vissa lägen. Det är principen med våra 24 olika käkpositioner, och näsvidgaren för att slippa ha öppen mun.

Från ”Snore Score” 168 till 22 med ReduZnore Pro
Att resultatet är häpnadsväckande bra framgick nyligen i ett välkänt morgon-tv-program (länk). Programmet handlade om olösta snarkproblem där en supersnarkare/apnoiker hade opererats för sina besvär. Men mannen, Selle Roos, snarkade också. Dock utan att ha löst problemet.

– Vi tog det som en utmaning och skickade helt enkelt en ReduZore Pro till honom, berättar Leif Söderberg.

Bara en kort tid efter det första programmet var Selle vid tiotiden åter i morgonprogrammet (länk), denna gång med tema relationsboende.

– I det andra programmet berättar Selle hur det gått sedan han börjat använda den ReduZnore Pro han fick skickad till sig, berättar Leif Söderberg.
– Den fungerade fantastiskt bra. Jag har en snark-app och det var knappt att den gjorde utslag. Så den funkar, verkligen, sa Selle Roos i programmet.


Selle Roos och en bild som illustrerar hans snarkningar i appen (1 – mycket kraftig snarkning utan ReduZnore Pro, 2 – markant mindre snarkning med ReduZnore Pro)

Kolla resultatet i en app
För Selles del avslöjade hans app att han gått från mycket kraftiga, rent episka 168, till låga 22 poäng.

Just snarkkontrollen via en snarkapp, SnoreMonitor SleepLab, gör att du kan få koll på din snarkning. Det är något som utmärker Dormitek Medicals helhetstänkande. Men Leif utvecklade världens första snark-app redan 2008 – och behovet av kontroll är stort.

– Vår Snark-app har varit den mest sålda medicinska appen i över 2,5 år. SnoreMonitor SleepLab ger dig ett helt kit så att du kan lösa dina problem. Den kan användas till alla snark-hjälpmedel.

I appen ser du och hör hur dina snarkningar låter, vilken sovställning snarkningarna uppstår i, du ser bröströrelser och om du har andningsuppehåll, säger Leif Söderberg och fortsätter:

– Att vi tillhandahåller en app visar att vi ärligt vågar stå för våra snarklösningar som ju har full returrätt av provad vara. Snarkspray, till exempel, kostar ofta mer än dubbelt så mycket per år som våra snarkskenor och då kan det väl vara intressant att se hur bra den extra investeringen verkligen är.

Snoremonitor SleepLab 

Här kan du ladda ner appen SnoreMonitor SleepLab

”Håller minst ett år”
Dormitek Medical ambition är att erbjuda den bästa snarkhjälpen – skenan kostar dessutom mindre än andra lagligt sålda snarkskenor om du tittar på årskostnaden, menar Leif Söderberg.

– Vår skena håller minst ett år. Apotekens mest sålda skena håller sex månader, så årskostnaden för deras skena blir dyrare trots alla fördelar ReduZnore Pro har. Vi erbjuder ett mycket bra paket med extra allt, även vår hyllade, diskreta och sköna formbara näsvidgare MegaVent, för optimal effekt, avslutar han.

Just nu kan du köpa ReduZnore Pro för bara 798 kronor. Du får dessutom fyra näsvidgare på köpet (värde 69 kr). Klicka här!

Kontakta oss gärna på: