Så kan du få den bästa städupplevelsen någonsin med nya X-Force

Sladdlösa skaftdammsugaren X-Force sticker ut. Med ett flertal unika funktioner och en standardbatteritid på hela 45 minuter är det en av marknadens ledande skaftdammsugare.

En av Sveriges starkaste IT-städer fortsätter att växa

Vad lockar dig mest? Är det att vara med på startup-resan hos tech-bolag, att bidra till välfärdens digitalisering eller den breda konsultrollen? Alla rollerna finns på plats och fortsätter växa i Norrlands största och hetaste IT-stad, Sundsvall – som också erbjuder ett friluftsliv och livskvalitet som tillhör Sveriges bästa.

Tekniken för den analoga generationen – så motverkar Komp ofrivillig ensamhet hos de äldre

Vi lever i ett digitalt samhälle, men det samhället är inte tillgängligt för alla. Det här vill startupföretaget No Isolation förändra på och utvecklar därför teknik för de mest sårbara grupperna, däribland de äldre. Med sin enknappsdator Komp har de gjort det lättare för analoga seniorer att möta sina familjemedlemmar digitalt– Nu skapar de ytterligare möjligheter inom äldrevård och hemtjänst med tjänsten Komp Pro.

Efterfrågan på solvärme inom industrin ökar – då höjer Absolicon tempot ytterligare

– Vi behöver höja tempot ytterligare, det här är inte tiden att vänta när man har en av lösningarna på världens energiproblem, säger vd Joakim Byström.

Kommunikationsroboten AV1 förenklar skolgången för frånvarande barn

I dag finns det minst 10,500 barn i Sverige som av olika skäl inte kan vara fysiskt på plats i skolan under längre perioder. Oavsett om det handlar om problematisk skolfrånvaro, lång- tidssjukdom eller en kronisk diagnos innebär det samma svårigheter i slutändan.

– Det blir svårt att hänga med i studierna, men det innebär även ofta ofrivillig ensamhet för den hemmasittande eleven. Därför skapade vi kommunikationsroboten AV1, förklarar Karen Dolva, medgrundare och vd på No Isolation.

Hemolyserade blodprov kan upptäckas direkt vid patient och därmed öka patientsäkerheten och skapa stora kostnadsbesparingar för sjukvården

Hemolys är den vanligaste orsaken till att blodprov inte kan analyseras korrekt. Detta tar resurser och skapar stora kostnader för sjukvården samt utsätter patienter för längre väntetider och onödiga risker. Ny svenskutvecklad teknik kan snabbt och enkelt upptäcka hemolyserade blodprover direkt vid blodprovtagningen och därmed signifikant minska dessa problem. Hemolyserade blodprover är väldokumenterat som den […]

Breease® – luftfilternappen utvecklad av svenska läkare

Breease® är utrustad med ett filter som renar luften med 99,9 procent från luftföroreningar, så som bakterier, virus, pollen och skadliga partiklar. Den fungerar dessutom utmärkt när barn är täppta i näsan då den går att andas genom tack vare andningskanalen.  Narkos- och intensivvårdsläkarna Fredrik Bokvist och Lars Thelin är personerna bakom Breease®. En världsunik innovation där de fått användning för sina gedigna medicinska och tekniska kunskaper. […]

Smartphone? Här är mobilskalet som kan skydda mot farlig strålning

RP of Sweden har tagit fram moderna mobilskal som reducerar onödig strålning med upp till 99 procent – när du ringer, sms:ar och surfar.

Nu kan Anders åka pulka med sina barn igen: ”Värken försvinner med Mollii-dräkten”

Anders Karlsson, 51, har levt med muskelvärk sedan födseln; en smärta som fortsätter öka med åren. För att tillfälligt lindra symptomen har han tvingats ta varma bad och äta smärtstillande tabletter – men sedan han provade Mollii-dräkten för två år sedan har hans liv förändrats helt.

Resan mot 100% förnybar energi

Att använda fjärrvärme är ett enkelt, tryggt och hållbart sätt att värma upp sin bostad. I Ängelholm har Öresundskraft som mål att fjärrvärmen ska vara 100% återvunnen energi år 2024. Med sina 99,3% är de snart i hamn!