Nyhet i Collanfamiljen: ”Ger en riktig skönhetsboost”

De allra flesta vet om att det är viktigt att vårda hudens utsida, men nu förstår allt fler att ”du är vad du äter” är adekvat även för huden. Varumärket Collan står bakom kvalitet, bra råvaror och rena smaker. Basen i alla produkterna är kollagen – ett ämne som håller huden elastisk och slät.

– Vi var trötta på marknadens produkter med mycket tillsatser, konserveringsmedel och sötningsmedel. Då tog vi fram en egen produkt med ledstjärnan: rent, naturligt och verksamt säger Anna Björklund, Sales Manager och delägare av Conlo.

I kroppen finns kollagen naturligt i såväl bindväven som i hud, hår, naglar och leder. I dagens samhälle stressar vi dock mer än förr, både psykiskt med många bollar i luften och fysiskt i form av träning. När kroppen utsätts för stress frigörs fria radikaler som bryter ned kollagen. Vid en kollagenbrist kan du få rynkor, ledproblem och muskelvärk. I takt med att vi blir äldre blir även nedbrytningen av kollagen större och redan vid 25–30 år blir nedbrytningen större än tillförseln. Därför kan ett tillskott vara en god idé.

– Vår senaste produkt The edible beauty är väl sammansatt och ger en riktig skönhetsboost, säger Jenni Forsberg, CEO och delägare av Conlo.

Vill du veta mer om kollagen? Klicka här

Av kvinnor – för kvinnor
Conlo är ett svenskt företag som består av kvinnor med ett stort intresse för hälsa och skönhet. Nu vill de hjälpa andra kvinnor genom sina kvalitativa och närproducerade produkter. Många andra produkter på marknaden har långa innehållsförteckningar med bland annat tillsatser, konserveringsmedel och sötningsmedel, men Conlo tänker annorlunda.

– Vi producerar rena, nyttiga och välgörande tillskott. Miljöperspektivet är viktigt för oss och därför arbetar vi med certifierade fabriker som värnar om miljön. Dessutom satsar vi på närproduktion och samarbetar med en av Sveriges största råvaruleverantörer, berättar Jenni Forsberg.

Nyhet i Collanfamiljen
Andra delar av världen har redan fått upp ögonen för kollagen. I till exempel USA och Asien går det att köpa bland annat drycker och kakor med kollagen. Här i Sverige har vi inte kommit lika långt, men Conlo är en bra bit på vägen. I deras varumärke Collan ingår de flytande tillskotten Liquid Beauty (för hud, hår och naglar) och Liquid Mobility (för rörlighet) samt kollagenpulvret Pure. Nu lanserar de nyheten The edible beauty – en pulvermix som innehåller probiotika, hyaluronsyra, biotin och rent bärpulver i kombination med kollagenpeptider. Sammantaget får du en skönhetsprodukt som både hud, hår och naglar kommer att tacka dig för.

– Våra produkter gör inte bara gott för din kropp, utan smakar också gott. När man tillför kollagen triggas även den egna kollagenproduktionen, men det gäller att underhålla detta genom att tillföra kollagen kontinuerligt, förklarar Anna Björklund.

Läs mer om nyheten The edible beauty här

 

 

Conlo grundades i Göteborg 2017. Vi är ett företag med merparten kvinnor i ledningen och som brinner för hälsa och naturlig skönhet. Vår drivkraft är att skapa smarta och funktionella produkter som underlättar för de som befinner sig i en stressig vardag. Vi har noga utvecklat och förverkligat vårt koncept av produkter efter vad vi själva saknade på marknaden. Vi hade tröttnat på att många produkter på marknaden innehöll mycket tillsatser, konserveringsmedel och sötningsmedel. Vi var därför övertygade om att det skulle gå att producera rena, nyttiga och välgörande tillskott med goda smaker. Vi vill få våra kunder medvetna om att vi med naturliga produkter kan stärka vår skönhet inifrån. Det är detta vi utgått ifrån när vi skapat vårt koncept inom edible beauty. Vi älskar produkt- utveckling och att kunna ta fram kvalitativa, närproducerade produkter med riktigt goda smaker och därför kommer det framgent att komma fler produkter inom detta koncept.