Nyhet: Nu kan du spela golf med ditt friskvårdsbidragGolfintresset i Sverige är stort och varje år spelas omkring 9 miljoner golf-ronder. Trots det är det många som väljer bort golfen till förmån för andra träningsformer. Sedan golfen i början av 2018 blivit avdragsgill för friskvård hoppas nu Svenska Golfförbundet på en stor nationell förändring.
– Det är en otrolig möjlighet för golfen när folk som kanske inte annars hade testat sporten nu kan nyttja friskvårdsbidraget för att göra det, säger Claes Björklund från Svenska Golfförbundet. 

I början av 2018 fick Golfsverige vad de under en lång tid kämpat för: Golf klassad som avdragsgill friskvård, med det maximala skattefria beloppet 5 000 kronor per år. Det innebär att alla nu kan enkelt kan testa golfen som sport – utan egen utrustning.
– Det är en sport som passar alla. Du kan spela på dina villkor, du hamnar i ett socialt sammanhang samtidigt som du kommer ut i naturen, säger Claes Björklund från Svenska Golfförbundet.

Vill du veta mer om hur du kan använda ditt friskvårdsbidrag för att börja spela golf? Klicka här

Svenska Golfförbundet är sedan 1904 ett specialidrottsförbund för golfsporten i Sverige. Med 470 anslutna golfklubbar och 492 000 medlemmar från hela landet arbetar de tillsammans för golfnyttan i samhället. På en nationell nivå arbetar golfförbundet även för att visa kommun och samhälle vad golfen kan bidra med som biotop och oas för den gröna näringen.

Golfdag med tema: Dubbeltupp
Sedan 2017 anordnar Svenska Golfförbundet årligen och tillsammans med några av Sveriges hundratals golfklubbar arrangemanget Golfens dag. Under denna dag bjuder golfklubbar över hela landet in alla som vill prova på golf för att marknadsföra golfindustrin för nya golfare i alla åldrar.

Golfens dag har i år tilldelats temat Dubbelt upp. Det innebär att klubbens redan nuvarande medlemmar kan ta med en vän eller familjemedlem. Syftet är att visa att det är dubbelt så roligt att dela glädjen och upplevelserna från golfen med en vän eller familjemedlem.

Vill du testa på att spela golf under golfens dag? Klicka här

”15 000 besökare”
Golfens dag 2018 arrangeras lördag den 26 maj och målet är att antalet golfklubbar ska vara fler till antalet än föregående års 320 klubbar och att antalet besökare ska vara fler än föregående års 15 000 besökare.
– Vi vill ge så många människor som möjligt en positiv kontakt med golfen. Tack vare friskvårdsbidraget hoppas vi att det blir en extra bra Golfens dag där besökare kan få ett erbjudande som nu dessutom kan vara friskvårdsgrundande, säger Claes.

Svenska Golfförbundet verkar dagligen för våra klubbar och medlemmar samt för golfnyttan i samhället. Med kompetens, kvalitet och passion i organisation, kommunikation och genomförande ska vi främja och utveckla golfidrotten samt ge service till medlemmarna.

Läs mer