Nyhet: Världens första gröna kompaktlastare – på 100 procent elNyligen lanserades den första helt eldrivna kompaktlastaren. Maskinen, Avant e6, tar en timme att ladda, har långa drifttider och är tyst att köra – dessutom kan den användas med över 200 olika redskap och i helt nya miljöer eftersom den är helt utsläppsfri. För den som vill provköra världsnyheten startar nu Avant Road Show i Sverige.

– Det kommer ett generationsskifte där klimatfrågan blir allt mer central och vi ser att den nya maskinen kan bli marknadsledande genom åren och användas av alla, både yrkesmässigt och privat, säger Per Åkesson, marknadskommunikatör på NordFarm.

En kompaktlastare har många användningsområden och kan användas för bland annat parkskötsel, vårsopning, lastarbeten, finplanering och snöröjning. Med världsnyheten Avant e6 breddas användningsområdena ytterligare. Maskinen kan användas med över 200 olika redskap och eftersom den drivs helt på el med litiumjonbatterier kan den användas i helt nya miljöer än användningsområdena för de tidigare helt dieseldrivna maskinerna, förklarar Per Åkesson från NordFarm.
– Eftersom maskinen är helt utsläppsfri kan maskinen till exempel användas inomhus och eftersom den har en minimal ljudnivå passar den även utmärkt för användning i miljöer där det finns restriktioner mot buller.

Vill du veta mer om världssensationen Avant e6? Klicka här

Nordfarm har sedan 1982 sålt maskiner till bland annat lantbrukare, entreprenörer, skogsmaskinförare och markvårdare. I dag är bolaget Sveriges största oberoende maskin- och redskapshandlare och säljer maskiner via återförsäljare över hela Sverige.

Passa på – provkör världsnyheten
För den som vill provköra nya Avant e6 startar nu Avant Road Show i Sverige. Här kommer maskinen att visas upp för första gången i Sverige.
– Under augusti och september besöker vi Nacka, Västerås och Umeå. Det ska bli spännande, avslutar Per.

Vill du besöka Avant Road Show 2018? Klicka här för att få mer information om orter och datum

NordFarm tar in maskiner från hela Europa och är en av Sveriges största oberoende maskin- och redskapshandlare till bland annat lantbrukare, entreprenörer, skogsmaskinförare och markvårdare.  All försäljning, support, service och beställning av reservdelar sker via deras återförsäljare.

Just nu pågår Avant Road Show där världsnyheten och den helt eldrivna kompaktlastaren Avant e6 visas upp.

Kompaktlastaren Avant e6

Ladda ner NordFarms fullständiga maskinkatalog här.