Ofrivilligt barnlösa hjälper varandra hitta rätt i IVF-djungeln

Idag går 1 av 6 personer igenom infertilitet och var fjärde graviditet slutar i missfall. 

Bumpy hjälper dig att jämföra och välja fertilitetsklinik på ett och samma ställe, bland annat med hjälp av recensioner från tidigare patienter samtidigt som vi erbjuder massor av information kring infertilitet och ett utbrett community med fler som är i samma sits som dig. Du är inte ensam.

“Infertilitet och fertilitetsbehandlingar bär med sig ensamhet, utanförskap, ständig osäkerhet och mycket väntan och det finns väldigt lite stöd kring vad man ska göra och hur man navigerar i nästa steg.” Andrea Olsson, Co-founder & CMO av Bumpy

Om du ska välja hotell eller restaurang inför en kommande semesterresa finns det mängder av plattformar med recensioner, rankingar och information. Men om du ska gå igenom en fertilitetsbehandling, som ofta är otroligt påfrestande både fysiskt, psykiskt och ekonomiskt, så är du utlämnad till att göra din egen research helt utan möjligheter att jämföra de olika alternativen. Bumpy är här för att göra det enklare att välja klinik och behandling beroende på dina personliga preferenser och vart du befinner dig i fertilitetsresan. Med ett ökande antal alternativ att välja mellan, upplever många av våra användare att det är otroligt värdefullt att få ta del av andras erfarenheter och upplevelser. 

Toppen att det finns recensioner på IVF-kliniker samlade på ett ställe
Klara, 38, användare av Bumpy-appen 

Du kan även själv vara med och bidra till Bumpy´s community genom att skriva recensioner på fertilitetskliniker och gynekologer du har besökt. På så sätt kan dina erfarenheter erbjuda värdefull hjälp till andra som letar efter en fertilitetsklinik.

“Vi vet hur det känns att vara mitt i fertilitetsresan. Det är en otroligt påfrestande resa, speciellt om man sen behöver göra behandling utomlands som jag själv, och i perioder har det känts som att allt i livet kretsat kring infertilitet, missfall och IVF.” Elin Øyre, CEO & Co-founder av Bumpy 

Allt fler kvinnor och par söker fertilitetsbehandlingar utomlands, vilket ökar komplexiteten att hitta rätt IVF-klinik. Bara i Europa finns det över 1500 kliniker att välja mellan. Med fertilitetsresor på uppgång och så många olika alternativ att välja mellan, kan det kännas övermäktigt att leta på egen hand. Vi på Bumpy finns här för att hjälpa dig med detta steg – att hitta och välja den fertilitetsklinik som är rätt för just dig. Få tillgång till Bumpy genom att ladda ned appen eller besöka oss på www.bumpyclinics.com.

Våra tips att tänka på vid val av IVF-klinik:

  • Tidigare patienters erfarenheter: Ta reda på hur andra upplever kliniken.
  • Vårdkvalitet: Ansedda kliniker har erfaren och specialiserad medicinsk personal, avancerad teknik och standardiserade behandlingsprotokoll som leder till bättre resultat.
  • Framgångsratio: Pålitliga kliniker tenderar att ha högre framgångsratio, men tänk på att detta också kan påverkas av vilken typ av patienter en klinik väljer att acceptera.
  • Öppenhet: Pålitliga kliniker är transparenta med sina metoder, inklusive kostnader, framgångsfrekvens och behandlingsalternativ.

  • Emotionellt stöd: Att hantera infertilitet är känslomässigt utmanande. En välrenommerad klinik ger ofta känslomässigt stöd eller guidar patienter till plattformar där de kan få stöd och träffa andra i liknande situationer, exempelvis Bumpy.

Bumpy hjälper till att hitta och jämföra IVF-kliniker över hela Europa. Vi ger en enkel översikt av flera kliniker på ett och samma ställe och erbjuder en mängd forskningsbaserad artiklar med ytterligare information och ett stort, stöttande community.

Bumpy är helt gratis att ladda ner och använda.