Otippade anledningen till att du blir sjuk på jobbetBrukar du tvätta och sprita händerna för att slippa smittas av dina kollegor som hostar och nyser?
En god handhygien är viktig men den vanligaste anledningen till att vi blir smittade på jobbet är faktiskt dålig luft.
Nu har Hemluft lanserat en luftrenare som minskar risken för att bakterierna sprids.

 

Många företag missar att tänka på ren luft på arbetsplatsen, men faktum är att det är bland det viktigaste. Har man ren luft på jobbet minskar nämligen risken för att anställda ska smitta varandra med exempelvis förkylningar. Ett smidigt knep för att snabbt få ren luft är att testa Hemlufts nya luftrenare HL-110.
Boka en kostnadsfri partikelmätning här

Ventilationsföretaget Hemlufts nya luftrenare tar bort 99,97 procent av alla föroreningar och partiklar – på 10 minuter. Den fortsätter sedan kontinuerligt att rena arbetsplatser i lokaler på upp till 110 kvadrat meter från baciller, virus, bakterier, pollen, allergener och lukter. På så sätt undviker du att bli smittad av andra människor på jobbet och slipper andas in farliga partiklar.
– Luftrenarens högeffektiva filter består av senaste tekniken och tar bort nästan alla partiklar. Har man en luftrenare på jobbet presterar man därför bättre – och det vinner hela företaget på, säger Pelle Ahlberg, försäljningschef på Hemluft.

Här får du tag i Luftrenaren 

Så funkar det
Hemligheten bakom HL-110 är den kraftfulla filtertekniken, HEPA-filter som är 4,6 kvadratmeter stort och de impregnerade och aktiva kolfiltret på hela 3,5 kilo. Detta ger en enorm reningskapacitet och tar bort bakterier, pollen, kemikalier, förkylningsvirus, förbränningspartiklar, allergener från naturen och djur, lukter och mycket mer.
– För bara 495 kronor i månaden får man luftrenaren och då sköter Hemluft om filterbyten, rengöring, support och service på plats, en gång per år.

”Minskade sjukfrånvaron med hela 50 procent”
En mycket nöjd användare av luftrenaren är förskolan Skogsviolen i Enköping. Just barn blir ofta sjuka och smittar sedan personalen vidare och det var i och med detta som de investerade i HL-110.
– På 1,5 års tid minskade förskolans personal sjuksjukfrånvaron med över 50 procent, vilket ledde till att de både kunde göra ett bättre jobb och minska sina kostnader på förskolan. Dessutom är ju barnen mindre sjuka, vilket leder till att föräldrarna inte behöver vara hemma med sjuka barn, avslutar Pelle.

Vill du ha renare luft på din arbetsplats? Klicka här 


Om oss
Vi är experter på ventilation. Våra ventilationstekniker utför service och reparation av alla typer av ventilationssystem. För att ditt luftbehandlingssystem skall behålla sin funktion i många år, och för att undvika otrevliga överraskningar, bör service av ventilation göras regelbundet och kanalerna rengöras och kontrolleras med jämna mellanrum. Vi arbetar snabbt och effektivt!

Hos oss får du hjälp med installation, service, och reservdelar till de flesta på marknaden förekommande aggregat, fläktar och system för luftbehandling och ventilation.

Kontakt
Varmt välkomna att kontakta oss för ett personligt besök så hjälper vi dig till en skräddarsydd lösning.
Telefonnummer: 08-649 77 00
E-post: info@hemluft.se
Besöksadress: Paviljongvägen 5, 132 40 Saltsjö-Boo