Res klimatsmart och upplev ett äventyr utöver det vanliga – på Island

Sverige i all ära – men nog kan det kännas lite trist och grått ibland så här i vintertid. Att resa till Island går snabbt och landet kan överraska även den mest kräsne resenären med sin magiska natur, extraordinära matupplevelser och sevärdheter utöver det vanliga.

– Sommar, vinter, höst eller vår – oavsett årstid har vi en resa till Island som passar när du vill åka i väg och upptäcka något nytt, säger Ulf Nordström, Marketing Manager på Vulkanresor.

Föreställ dig en weekend med valskådning, utomhusbad i vatten från geotermiska källor med temperatur på 36-39 grader året om, attraktioner i form av naturfenomen som gejsrar och sagolika vattenfall eller varför inte en tvåtimmars ridtur på Islandshäst. På Island finns aktiviteter för alla och mysiga huvudstaden Reykjavík erbjuder ett brett utbud av sevärdheter, restauranger och spännande nattliv. Här väljer du mellan allt från klassiska weekendresor, med eller utan svensktalande guide och hyrbil, veckoresor eller specialanpassade familjeresor.

Se alla utflykter här

– Våra resor erbjuder allt från endast flyg och hotell eller en kortare weekendresa, till en tio nätter lång bilrundresa där du och ditt resesällskap får uppleva Blå Lagunen, Gyllene cirkeln, Myvatn, Akureyri och mycket mer. Genom åren har vi dessutom hjälpt många familjer att uppleva Island med dess breda aktivitetsutbud för både stora och små. Det är en perfekt destination för familjeresor, säger Ulf Nordström och fortsätter:

– Alla paketresor är testade för att ge en så bra upplevelse som möjligt för dig och ditt resesällskap. Här upplever du en natur som inte liknar någonting du är van vid tillsammans med en stadsupplevelse med högklassiga restauranger och sevärdheter.

Här kan du läsa mer om alla paketresor och se hur tidigare resenärer betygsatt dem

”Klimatkompenserar alla flygresor”
Vulkanresor tar ett helhetsansvar för din resa; från flyg, hotell och transfer till hyrbilar och aktiviteter. Tack vare samarbeten med handplockade leverantörer på plats kan du som resenär fokusera på att bara njuta av upplevelsen. På detta sätt kan företaget hålla konkurrenskraftiga priser. Men Vulkanresor har inte bara ett brett utbud av upplevelserika resor till bra priser – de är även miljömedvetna.

– Att resa med Vulkanresor ska vara en upplevelse som fungerar friktionsfritt – men det ska också vara hållbart. Därför har vi valt att klimatkompensera alla flygresor genom GreenSeat. Samma mängd CO2 samt växthusgaser som släpps ut i atmosfären av just din resa kommer förhindras att släppas ut någon annanstans i världen när du väljer att resa med oss, fortsätter Ulf.

Läs mer om hur hållbara resor med Vulkanresor fungerar här

En resa till Island är för de allra flesta minnesvärda dagar för livet. Upptäck dina resealternativ med Vulkanresor och njut av ditt äventyr – utan någon som helst planering

 

Vi är specialiserade på resor till Island och har marknadens bredaste utbud. Genom att noggrant välja ut och sätta ihop resorna vill vi maximera upplevelsen av Island för privatpersoner, grupper och företag. Våra resenärer väljer från ett brett utbud av resor som de själva kan anpassa – direkt på vår webb eller tillsammans med vår personal.