Vill du sadla om? Här är branschen som skriker efter arbetskraftVill du ha ett nytt extrajobb, sommarjobb eller heltidsjobb – på bara några dagar? Utbildarna i Helsingborg utbildar årligen hundratals lager- och terminalsarbetare och truckförare. Andreas Sjöström från Utbildarna beskriver det som en attraktiv möjlighet i takt med att arbetstillfällena inom lager och logistik ökar.

Efterfrågan på lager- och terminalsarbetare och truckförare ökar i takt med att landets lager- och logistikverksamheter blir allt fler – inte minst som ett resultat av digitaliseringen. Dessutom är Sverige, med sin starka placering i Norden, en attraktiv plats för framtida logistikverksamheter. Det ger den med förmåga att manövrera fordon och lasta, lossa och flytta varor en stark position på arbetsmarknaden. Det menar Andreas Sjöström från Utbildarna, som årligen utbildar över 200 lager- och terminalarbetare och truckförare.
– Vi har allt från 18- till 60-åringar som väljer att gå någon av utbildningarna för att få ett extrajobb, sommarjobb eller en fast tjänst. Även branschföretag i behov av ny personal ser det som en möjlighet för att skola in nya medarbetare på kort tid, säger Andreas Sjöström.

Utbildarna är specialiserade på utbildningar inom främst logistik och lager. Målsättningen är att utbildningarna ska vara attraktiva och efterfrågade på arbetsmarknaden och snabbt leda till jobb.

Utbildning på fem dagar
Den som är utbildad som lager- och terminalsarbetare eller truckförare kan välja mellan en rad olika arbetsplatser – och många olika arbetsuppgifter.
– Du kan bland annat arbeta på industrilager, lastbilscentraler, grossistlager eller lagerterminaler – och göra allt från att plocka ihop varor som ska skickas till kunder till att lasta av och på fordon med gods.

Truckutbildningen hos Utbildarna har ett individanpassat upplägg som blandar teori på distans med praktiska delar. På bara fem dagar får du ett utbildningsintyg som tillsammans med ett körtillstånd från din arbetsgivare ger dig rätt att köra truck.
– Upplägget på dagens truckutbildningar skiljer sig ganska mycket åt vad gäller hur mycket du får öva på din körning. Vi har valt att ha teoridelen på distans för att fokusera på körningen under den praktiska delen. Det har vi fått en hel del positiv feedback på. Ska du arbeta på ett lager är det viktigt att köra och hantera trucken bra.

Vill du anmäla dig till truckutbildningen? Passa på – vårens första utbildning startar 18/2

”Du får jobb”
För dig som vill ha ett utbildningsintyg för truck men som samtidigt vill öka dina kunskaper inom lager- och godshantering passar Utbildarnas lager- och terminalsutbildning bra, menar Andreas. Här får du lära dig truckkörning men du får även kunskaper inom godshantering, lastsäkring och farligt gods.

Utbildningen är på åtta veckor, erbjuder fyra veckors praktik och är CSN-berättigad.
– Många uppskattar att de får praktisera under utbildningen. Visar du vad du går för under praktiken leder det ofta till ett jobberbjudande, säger Andreas och fortsätter:
– Så länge du har rätt kunskaper och en arbetsvilja skulle jag vilja säga att du får jobb, oavsett om du är utbildad lagerarbetare eller truckförare, avslutar han.

Vill du anmäla dig till vårens lager- och terminalutbildning som startar 18/3? Klicka här

Missa inte: 20/2 hålls ett informationsmöte för lager- och terminalutbildningen – läs mer här!

Utbildningsföretag med fokus på transport.
Företaget bildades 1997 och erbjuder kvalificerade utbildningar med inriktningen logistik, transport och lager. Våra kunder finns hos företag, offentlig förvaltning och privatpersoner. Yrkesutbildningarna vänder sig till expansiva branscher varför flertalet av de studerande i våra kurser i regel har ett arbete efter avslutade studier.

Läs mer här eller kontakta oss