Roths kvalitetsgrillar: Vänskap, innovation och hög standard

Roths Kvalitetsgrillar AB är resultatet av en passion för mat och grillning hos barndomsvännerna Jonas och Linus. Från en frustrerad jakt på den perfekta grillen till att skapa ett framgångsrikt företag, har deras resa kantats av innovation och hög standard. Upptäck hur deras unika rostfria grillar kombinerar estetik, hållbarhet och funktionalitet.

Roths Kvalitetsgrillar AB är företaget som grundades av två barndomsvänner, Jonas och Linus, som delar en lång historia och en gemensam passion för mat och grillning. Jonas började först själv tillverka en rostfri grill 2015. Drivkraften bakom projektet var hans frustration över att inte kunna hitta en grill på marknaden som uppfyllde hans höga krav på funktion, kvalitet och estetik. Han ville skapa en grill som kombinerade dessa egenskaper och samtidigt såg snygg ut i trädgården.

– Det känns jätteroligt att kunna erbjuda det som jag personligen saknade på marknaden när jag själv var ute efter en grill av hög kvalitet.

Intresserad av en grill? Se hela sortimentet här

Från hobby till företag
Efter många uppmuntrande ord från vänner och familj, och flera beställningar på den grill han själv utvecklat, beslöt Jonas att starta en enskild firma. Under åren fram till 2020 drev han företaget ensam, men han insåg snart att han behövde hjälp för att ta verksamheten till nästa nivå. Han hade länge funderat på att ta in en kompanjon, och valet föll naturligt på hans bästa vän Linus, som alltid varit hans största kritiker men också hans största supporter.

– Det kändes helt naturligt att hänga med på den här resan. Grillens uttryck och funktion talar sitt tydliga språk. Vi är så glada att få visa upp den för världen. Lite som att bli pappa och man vill visa alla sin bebis, säger Linus och skrattar.

– Responsen från våra kunder är så positiv vilket stärker oss i vår övertygelse om att det är en kanongrill på alla sätt.

Upptäck alla grilltillbehör som Roths Kvalitetsgrillar erbjuder

Hög kvalitet från grunden
I början av 2020 grundade Jonas och Linus Roths Kvalitetsgrillar AB. Deras gemensamma insatser och dedikation till kvalitet och innovation har gjort att företaget snabbt har blivit känt för sina högkvalitativa och estetiskt tilltalande rostfria kolgrillar.

Roths rostfria kolgrillar är resultatet av en noggrann designprocess och tillverkning med de bästa materialen. Grillarna är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål som garanterar lång hållbarhet och motståndskraft mot korrosion. Och när det kommer till design finns det såklart en tanke där också.

– Vår målsättning var att ta fram estetiskt tilltalande grillar med en modern och stilren design som passar i alla trädgårdar. Samtidigt var även funktionalitet av hög vikt där zongrillning tillämpas och effektiv luftcirkulation med tre justerbara ventiler finns för optimal grillning.

Bolaget erbjuder även en vedspis som enkelt kan flyttas och kompletteras med stekplåt, grilltillsats eller pizzaugn.

En annan aspekt som var viktig för både Linus och Jonas var hållbarheten.

– Vår produktionsmetod och materialval säkerställer att grillen håller i många år, säger Linus och avslutar:

– Vårt mål är att bli marknadsledande inom segmentet rostfria grillar genom att erbjuda produkter som kombinerar exceptionell kvalitet, funktionalitet och design.

Läs mer om Roths Kvalitetsgrillar här