Rygg-, höft- och knäsmärtan kan bero på dina fötterVare sig du står, går eller springer belastas din fötter hela tiden. Beroende på hur du anstränger dem kan det ge smärta i rygg, nacke eller höfter.
– De vanligaste problem beror på pronation, det vill säga att du trampat ut fotvalvet så att du lägger mer belastning på insidan av foten, säger Åsa Vinterman, ortopedtekniker på Fotkomfort.

 

När du går belastas foten i varje steg med 1-1,5 gånger din kroppsvikt och vid löpning fyrdubblas den. Värk i fötterna är därför inte konstigt, men om du går, springer eller joggar regelbundet kan små anatomiska avvikelser ge stora problem. Fotkomfort kan hjälpa dig som fått problem genom att formgjuta skoinlägg – som även förhindrar att du får ont i andra delar av kroppen.

Fotkomfort har funnits sedan 2010 och är specialister på formgjutna inlägg till skor för att korrigera felbelastningar som uppkommer av bland annat pronation och supination. Deras idé bygger på ett svenskt patent som utvecklats under 20 år och de har idag förtroendet att tillverka inlägg till olika idrottslandslag. Samtliga inlägg passar också bra bra för de flesta skor, så du inte behöver köpa skor efter inlägg.
– Alla våra inlägg är smala och smidiga och har stöd för din fot så att du får en neutral fotled och inte snedställer foten. Dessutom är de aktiva vilket innebär att de har en viss svikt i sig, säger Åsa Vinterman, ortopedteknikern på Fotkomfort.
Hitta hit 

”Vanliga problem”
De vanligast problemen som som många kommer till Fotkomfort med är pronation eller att framvalvet i foten har sjunkit ihop och att nerverna ligger i kläm. Ett stort antal kommer också in med Hallux Valgus som är en snedställd och förstorad stortåled och plantar fasciit, även kallat hälsporre.

Så går ett besök till
Den specialiserade fot-teknikern börjar med att undersöka dina fötter och du får stå på en så kallad spegel- låda där dina problem analyserar. Utifrån problemen som syns i analysen korrigeras eventuell pronation eller supination och fotvalvet lyfts.
– Vid behov kan vi också placera en pelott i inlägget. Inläggen slipas och anpassas efter dina behov och efter cirka 40-60 minuter är inlägget klart och du kan direkt gå med dina nya inlägg, säger Åsa Vinterman.
Behöver du fotinlägg? Läs mer om hur det funkar

 

Passa på erbjudanden
Till och med 31/1- 2018 har Fotkomfort 300 kronor rabatt på formgjutna inlägg för nya kunder (går ej att kombinera med andra erbjudanden). Vid bokning anger du rabattkod DN 2018.


Om oss

Fotkomfort startade 2010 och finns idag i Stockholm, Uppsala och Enköping. Vi  har även en mobil verksamhet som besöker företag, klubbar och föreningar och tillverkar inläggen på plats. Inläggen är registrerade hos Läkemedelsverket och är CE-märkta.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss via
e-post och telefon.

Ring: 0771-130 130
Maila: info@fotkomfort.se

www.fotkomfort.se