Så enkelt kan du bli av med molluskerna

Obekväma, tar lång tid att få bort och ger eventuella ärrbildningar. Att bli kvitt sina mollusker är en jobbig process för många, men nu finns ett läkemedel som snabbt och enkelt kan ta bort infektionen.

En mollusk är en infektion som finns i det ytligaste hudlagret och som orsakas av ett poxvirus. En ofarlig infektion, men likväl irriterande och otrevlig att bära på, som dessutom kan orsaka eksem som följd. NoPoxivir från det svenska läkemedelsföretaget Unimedic Pharma är en lösning för dig som snabbt och effektivt vill bli kvitt molluskerna.

Optimal för barn
I många andra lösningar är KOH-lösningen (kaliumhydroxid, en starkt frätande bas) på så höga procenthalter såsom tio eller tjugo procent, vilket leder till att många inte fullföljer sin behandling på grund av den starka och irriterade lösningen. Det är främst barn som drabbas av molusker, och NoPoxivir ligger på endast fem procent och är därmed att föredra med barnets känsliga hud i åtanke.

Läs mer om NoPoxivir här

Kliniskt bevisad
NoPoxivir är ensam i Norden med att ha en indikation mot mollusker, och behandlingen är kliniskt bevisad. Att behandla sina mollusker är enkelt och kräver ibland bara några dagars användning för att kroppens egna läkningsprocess ska ta över.

Över 80 procent av användarna är fria från mollusker efter fyra veckor. I vanliga fall kan mollusker finnas kvar i flera månader och ibland upp till ett år.

Enkel behandling
Användningen är enkel, snabb och smidig. Genom att doppa en plastspatel i NoPoxivirs lösning får du rätt mängd vid varje tillfälle. Därefter applicerar du medlet direkt på mollusken och låter den torka, något den gör på bara några sekunder. Denna procedur gör du två gånger om dagen, morgon och kväll.

Upprepa processen tills dess att en inflammation träder fram och området blir rött och svullet. Detta betyder att kroppen påbörjat att läka mollusken. Efter det sköter kroppen resten själv och läkningen tar vanligtvis mellan en till fem veckor.

Unimedic Pharma AB är ett svenskt läkemedelsbolag med fokus på den nordiska marknaden.
Vi tillhandahåller ett brett sortiment av registrerade läkemedel utifrån vårdens behov och önskemål.