Så gör Städpulsen miljöförbättringar i städbranschen


I snitt lägger svenskar ner 14 timmar per vecka på hushållsarbete.
Genom att få hjälp med städningen kan du få mer tid till familj och vänner – men det är viktigt att välja en firma som tänker på mer än bara ett skinande rent hem.
– Vi vill vara miljöhjältarna som underlättar din vardag, säger Kimmo Vihtari, vd på Städpulsen.

Vad hade du gjort om du fick en extra månad på året? Studier har visat att den tid vi lägger ner på att hålla våra hem fina motsvarar drygt trettio dygn – tid som de flesta förmodligen känner kan tillbringas på ett roligare sätt. 

Städpulsen är ett städföretag som sedan 1991 har hjälpt familjer att få tid över till annat genom att hålla deras hem rena och fina – men enligt Kimmo Vihtari, vd på Städpulsen, är även miljötänket centralt i deras verksamhet.
Vi vill vara miljöhjältarna som hjälper dig få ett skinande rent hem eller företag. För oss går miljö i första hand. Alla våra tjänster vi erbjuder har svanenlicens, och våra produkter och rengöringsmedel är svanenmärkta.

Vill du boka miljömärkt städning till hemmet eller företaget? Klicka här

Rengöringsmedel som inte är ekologiska eller svanenmärkta har ofta en negativ effekt på både natur och inomhusmiljö. Starka kemikalier kan påverka luftvägarna hos människor – dessutom sköljs de ut med avloppsvattnet ut i våra vattendrag. Du bidrar alltså till en bättre miljö genom att välja en städfirma som använder miljömärkta produkter.

Städar med gott samvete
Städpulsens lokalvårdare undviker transporter och åker kommunalt där det går. Exempelvis används fordon med mindre klimatpåverkan endast vid behov.
– Våra kunder får en ren inomhusmiljö utan utsläpp av farliga partiklar, både under och efter städningen – och ett gott samvete på köpet.

Boka trygg, miljövänlig städning i ditt län med Städpulsen - klicka här

Det är många frågor som kan dyka upp vid valet av en städfirma. Är de kvalificerade för RUT-avdraget och hur är arbetsvillkoren för lokalvårdarna? Ingår försäkring och garantier? Finns städhjälpen tillgänglig i närheten? Dessa frågor är av största prioritet för Städpulsen, som ständigt jobbar för att uppfylla alla kundernas krav.
– Våra lokalvårdare arbetar i Stockholms län, i Södertälje, Uppsala, Mälardalen, Halland och Skåne.

”Ger dig sinnesro”
Kimmo berättar att värdeorden miljövänligt och tryggt är centrala för Städpulsen.
– Vi säkerställer trygghet för våra lokalvårdare genom att ha kollektivavtal och för våra kunder genom försäkring och nöjd kund-garanti. Vi vill ge våra kunder en bra känsla som håller i sig länge. Ett nystädat hem ger sinnesro – särskilt när städningen inte går ut över naturen.

Vi levererar trygg och Svanenmärkt städning i regionerna Stockholm, Uppsala, Södertälje, Mälardalen, Halland, Halmstad och Nordvästra Skåne.

Vi vill vara hjältarna som ger dig den där härliga känslan av ett rent hem eller företag när du öppnar dörren. Vi vill också att du ska känna att du gjort en god insats för miljön och samtidigt varit med och skapat möjligheten till ett bra jobb för våra medarbetare.  Helt enkelt en bra känsla som håller i sig länge!