Företaget där organiserat kaos och compact living går hand i handAtt ge bort gåvor och presenter har, precis som att dela måltider ihop, sedan tidernas begynnelse varit ett sätt att bygga goda relationer. Svenska designföretaget Sagaform har därför i över 25 år bidragit till att skapa kärleksfulla relationer genom att erbjuda väldesignade och prisvärda produkter.

Produktsortimentet sträcker sig från köksredskap, köksprylar och servering till inredningsdetaljer som vaser, ljuslyktor och krukor. Visionen för Sagaform är att skapa ett urval av produkter som passar de flesta presentbehoven.

Serien Hold
Under fjolåret släppte Sagaform serien Hold innehållandes vaser som var både höj- och sänkbara, med en design från Pascal Charmolu. En väldesignad produkt som passar så gott som alla rum och kök, menar Caroline Lai, försäljningschef på Sagaform.

– Idag tittar man väldigt mycket på compact living, att optimera utnyttjandet av kvadratmeter för att spara så mycket plats som möjligt. Med Holdserien ville vi skapa en produkt som vi inte sett tidigare på marknaden, och med en vas som man kan bestämma storleken på själv.  Man slipper klippa blomman för att passa vasen utan det är snarare tvärtom, här formas vasen efter blommorna, berättar hon.

Se ett urval av produkter ur Holdserien – klicka här

Vasen fungerar även utmärkt som en ljuslykta tack vare sitt munblåsta glas, vilket gör att den både är av bra kvalitet men också håller för en hög värme. Produkten har på kort tid gjort en smärre succé och i USA vann Sagaforms systerbolag, Sagaform Inc., designpriset GIA-awards tack vare vasens design, och i höst utökas även serien med två nya storlekar och en helt ny variant i silver.

Vill du som företag beställa Sagaforms produkter? Klicka här!

Coffee & More
Trenden compact living är fortsatt populär i dagens hem, och minst lika populär hos Sagaform. Den nya retroserien Coffee & More är designad av Margot Barolo, den svenske formgivaren som tidigare jobbat med flera stora svenska varumärken.

– Margots idé var en nutida flört med 70-talet och organiserat kaos. Man blandar färger och mönster, och de allra flesta produkter är stapelbara med varandra i sann compact living-anda, menar Caroline.

Likt serien Hold blev Coffee & More en framgångsrik historia och fler färger tillkommer under hösten.

– Vi lanserar den i höstens färg terrakotta. Det kommer bli hur bra som helst, avslutar Caroline.

Sagaform erbjuder presenten med det där lilla extra, som gör att den passar hemma hos de flesta genom att komplettera det man redan har eller har en funktion man kanske inte ens visste att man skulle ha stor glädje av. Att äta tillsammans har, precis som att ge varandra gåvor och presenter, sedan tidernas begynnelse varit ett sätt att bygga starka relationer. Sagaform har sedan starten kombinerat dessa två fina traditioner genom att erbjuda ett sortiment av produkter för köket och det dukade bordet som enkelt löser alla sorters presentbehov.