Här hittar du världens mest miljövänliga fordon – med upp till 30 procent rabattVill du komma igång med motionen samtidigt som du värnar om miljön? Då är det dags att skaffa sig en cykel. Att cykla är både bra för den fysiska och mentala hälsan och lämnar inga föroreningar efter sig. Söders Cykelbutik har därför sedan 1945 med sin passion och expertis hjälpt kunder att hitta rätt i cykeldjungeln.

Att vardagsmotion är viktigt för hälsan kan ingen undgå. Fysisk aktivitet minskar risken för sjukdomar som exempelvis typ 2-diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Flera studier visar även att de som cyklar till jobbet kommer upp i den rekommenderade nivån för vardagsmotion. Dessutom slipper man långa bilköer, samt försenade tåg och bussar.

– Det tar mig 25 minuter att cykla till jobbet, och då bor jag ute i Huddinge och cyklar till Mariatorget. Det är faktiskt hur smidigt som helst, berättar Roger Harrfors, ägare av Söders Cykelbutik.

Hitta din nya cykel i internetbutiken hos Söder Cykel – klicka här

Tre generationer av cykelexperter
Söders Cykelbutik har drivits sedan 1945 av tre generationer passionerade cykelentusiaster. Bakom butikens dörrar på Sankt Paulsgatan 43 i Stockholm finner man en 700 kvadratmeter stor yta med kvalitetscyklar och tillbehör från stora internationella varumärken. Från barncyklar och standardcyklar till elcyklar, hybridcyklar och mountainbikes. På den enorma ytan finner man varumärken som Crescent, Monark, Scott och Sjösala. Vill man kika in hela utbudet online så har de en webbshop där cyklar och tillbehör kan beställas till landets alla hörn.

Söders Cykelbutik är en partner i Bike Nation, Sveriges största cykelkedja. Det är ett stort antal cykelhandlare som gått ihop för att kunna erbjuda sina kunder bättre service, priser och utbud. Oavsett vilken Bike Nation butik man väljer kan man vara säker på att möta kunnig personal, duktiga cykelmekaniker och inte minst massor av nya cyklar till de bästa priserna på cykelmarknaden.

– När du köper kvalitetscykel hos oss på Söders Cykelbutik ingår det förutom konsumentgaranti, två års fri servicegaranti och tre månaders cykelförsäkring, säger Roger.

Se hela utbudet av standardcyklar, elcyklar och mountainbikes – klicka här

Smidigare än kollektivtrafiken
För den som är trött på ständiga tågförseningar samt långa bilköer finns en lösning. En elcykel är både snabbare och mer skonsam jämfört med stillastående tåg och bussar. Det byggs fler cykelbanor vid motorvägar, och det går därför fortare att komma till jobbet med en elcykel än med bil.

– Elcykeln är ett utmärkt färdmedel för den som vill slippa långa bilköer och få sin dagliga vardagsmotion. Just nu har vi även upp till trettio procent rabatt på våra elcyklar, så om det är någon gång man ska köpa dem så är det nu, avslutar Roger.

TRE GENERATIONER CYKELHANDEL SEDAN 1945 - VI SÄTTER SVERIGE I RÖRELSE!

Söders Cykel är ett familjeföretag som med åren har vuxit till att vara en av Stockholms största cykelaffärer.

Det är nu tredje generationen i familjen som nu håller i styret och Roger har skruvat med cyklar sedan han var en liten grabb. Det var hans farfar som 1945 startade den första cykelverkstan med butiksrörelse, som sedermera Rogers pappa Pelle Harrfors tog över och förvaltade i många herrans år med firma Harrfors Cykel och Sport i Enskede. Traditionen har sedan rullat på med full rulle i över 70 år, så nu är Roger den tredje generationen cykelhandlare i familjen sedan han 2008 startade Söders Cykel i Stockholm. Välkommen in på besök! Du hittar oss på adressen Sankt Paulsgatan 43 på Södermalm i ett fd. bilgarage som är numera är en av Stockholms största cykelaffärer med egen cykelverkstad.