Så hittar du bästa filmerna/serierna från alla dina streamingtjänsterDet går sällan en lunchrast eller middag utan att någon tipsar om en film eller serie som alla ”bara måste titta på”, men ibland är det svårt att komma ihåg vad den där filmen hette eller på vilken streamingtjänst den gick på. Den kostnadsfria tjänsten Playpilot vill göra filmkvällarna smidigare genom att låta dig utforska alla streamingtjänster under samma tak - och dessutom låta dig se dina vänners rekommendationer.

Netflix, SVT Play, Viaplay, HBO, C More och snart även Apple+ och Disney. Det finns fler grymma streamingtjänster än någonsin och de flesta av oss använder redan ett flertal regelbundet. Men trots det stora utbudet upplever många att det är svårt att välja när man väl sitter där i soffan. Detta vill tjänsten Playpilot ändra på genom att samla allt från dina streamingtjänster i en app, och sedan guida dig till det bästa innehållet.

Som en TV-guide - men för streamingtjänsterna
Genom Playpilot kan du enkelt söka efter en film för att se vart den går att streama, men du kan också utforska allt som går att streama på samma ställe och filtrera på genre, IMDb-betyg eller produktionsår.
– Allt vi bygger handlar om att hjälpa våra användare snabbt hitta något bra att kolla på.  För många tar det idag längre tid att försöka hitta en bra film än att faktiskt sätta sig ner och se den, säger Adam Chrigström, Grundare på Playpilot.

Skapa din Watchlist – här laddar du ner gratisappen Playpilot

I Playpilot väljer du vilka av streamingtjänsterna du vill samla; oavsett om de är gratis, hyr-/köptjänster eller kräver ett abonnemang. Du sparar enkelt titlarna du vill se i din Watchlist – och när nya säsonger eller avsnitt släpps på någon av dina tjänster kan du bli notifierad.

”Som Tinder fast för film”
Adam berättar att kunniga redaktörer dagligen lägger upp film- och serietips men du har även möjlighet att följa betyg från vänner, familj eller kända filmkritiker direkt i appen.
– Det finns många roliga, sociala lager i Playpilot men jag tycker att en av de roligaste funktionerna är att du kan bjuda in din partner eller dina vänner till en gemensam Matchlist – det fungerar lite som Tinder fast för film. Ni bläddrar mellan olika filmtitlar och sveper höger på de ni vill se. De filmer eller serier som alla svept höger på samlas i en gemensam lista, vilket gör att filmvalet blir enkelt när det väl är dags att ses.