Så kan CureMed Nordic hjälpa Sveriges vård: ”En trygg leverantör”En välfungerande vårdupplevelse, vare sig det handlar om en vårdcentral, skolhälsovården eller en traditionell läkarmottagning, grundar sig i högkvalitativa och innovativa produkter. Det är precis vad det tämligen nystartade alltjämt etablerade svenska företaget CureMed Nordic levererar till vården – på ett kostnadseffektivt och personligt sätt.

– Vi är en väldigt trygg leverantör som alltid kan lösa det ni är ute efter, förklarar Erik Puhasmägi, vd på CureMed Nordic.

Som följd av de tider vi befinner oss i har sjukvården hamnat i stort fokus. Att de produkter de använder är av hög standard och välfungerande har alltid varit av stor vikt, men blir av förklarliga skäl av ännu större sådan när fler söker sig till vården. 

Många års erfarenhet
CureMed Nordic är inte mer än bara några år gamla, men har detta till trots etablerat sig rejält och har redan ett flera hundra vårdcentraler i sin kundportfölj. Deras konkurrenter är ofta av det internationella och större slaget – och att företag som CureMed Nordic slår igenom hör inte till vanligheterna, menar deras vd, Erik Puhasmägi.

– Det startas inte många företag likt dessa i Sverige, oftast är det väldigt stora sådana som ägs på något sätt av bolag utomlands. Vi är ett vanligt svenskt företag med fem anställda, vilket kommer med flera fördelar. Vi kan erbjuda en väldigt personlig service med rådgivning om vilka produkter som passar allra bäst för ändamålet.

– Vi har dessutom en väldigt lång bakgrund inom området, och vissa av oss har bakgrunder inom olika sjukhus innan man anslöt till oss. Kunskapen, liksom intresset, finns ju verkligen där. Det innebär att vi har bra koll på vad som används och god erfarenhet av leveranser till sjukvården.

Här kan du se alla deras produkter – klicka här

En enkel lösning
Att vårdcentraler expanderas och bygger ut innebär för deras del ofta en huvudvärk när ny utrustning ska beställas in. Med hjälp av CureMed Nordic kan de istället få paket levererat med allt från britsar och medicinkylskåp till öroninstrument och sugar. Det innebär att den berörda mottagningen kan slippa den omfattande utmaningen kring beställning av logistik – och få en leverantör, istället för ett 30-tal.

– Det våra kunder behöver, det har vi. Det kan vi säga med en enorm dos trygghet. Allt som finns på vårdcentraler och liknande finns i vårt sortiment. De gånger som vi inte har haft det som kunden efterfrågat kan vi alltid ta fram det snabbt, tack vare våra många goda kontakter.

– Hittills har vi aldrig gått bet för att vi inte haft något.

Vill du veta mer?

En vårdcentral eller mottagning under expandering, eller en nybliven sådan, kan även anse att det är kapitalkrävande. En vanlig lösning för CureMed Nordic är att erbjuda leasing, varpå kostnaden sprids ut utöver ett flertal år med fast månadskostnad. Erik Puhasmägi berättar att denna typ av lösning har visat sig vara rejält intressant för många.

– Det är ju medicinmänniskor och inte ekonomer, och man kan inte vara experter inom alla yrken. Därför hjälper vi gärna till med allt vi kan, säger han och avslutar:

– Tid är ju pengar, och att beställa nya saker tar tid. Med oss får de en samlad offert och slipper flera leverantörer, och vi kör ofta ut det själva oavsett var i Sverige ni finns till låg fraktkostnad. Det innebär att de får mer tid till det som de faktiskt vill ha – att hjälpa sina patienter.

CureMed Nordic AB är ett svenskt medicintekniskt företag med helsvenska ägarförhållanden. Huvudkontor och lager i Göteborg. Vi representerar världsledande produkter inom sjukvård och medicinteknik.

Många av våra produkter kan produceras kundanpassat. Vi erbjuder alltid sjukvården innovativa produkter från våra ledande producenter på ett kostnadseffektivt sätt. CureMed Nordic AB representerar många års erfarenhet inom medicinteknik.