Så kan du bli yrkeschaufför – på en månadDet råder idag en stor brist på professionella yrkeschaufförer. Bara i lastbilsbranschen saknas det hela 2000 förare – en siffra som kan komma att stiga om inte fler utbildar sig.
– Hos oss kan du utbilda dig till yrkeschaufför på en månad, säger Mikael Rudolfsson på Rudolfsons Trafikskola.

Funderar du på att utbilda dig till yrkeschaufför? Det är ett bra beslut då branschen skriker efter arbetskraft och arbetet är varierat, roligt och givande. Vägen dit behöver inte heller vara allt för lång  – på Rudolfsons Trafikskola kan du nämligen utbilda dig till yrkeschaufför på bara fyra veckor.

Rudolfsons Trafikskola grundades redan 1950 och ligger i Arvika. De erbjuder diverse utbildningar inom körning såsom körlektioner för MC, bil, tungt släp, lastbil, risk 1 och 2 samt handledarutbildning. Nyligen har de fått tillstånd att hålla YKB-grundutbildning, Yrkeskompetensbevis Grund.
– Utbildningen riktar sig till dig som fyllt 21 år och har, eller ska ta, D, C, CE-körkort och vill köra yrkesmässig trafik. Utbildningen innehåller 140 timmars lärarledd utbildning, där minst tio timmar är praktiskt körning, och tar fyra veckor att genomföra, säger Mikael Rudolfsson, utbildningsledare och en av grundarna till Rudolfsons Trafikskola.
Vill du veta mer? Klicka här

Mikael berättar vidare att även yngre kan utbilda sig men att utbildningstiden då ligger på 280 timmar.
– Det går bra att kontakta oss för att få en skräddarsydd utbildning som passar just dig och dina förutsättningar bäst.

Efter godkänt test utfärdas Yrkeskompetensbevis
Innan du kan påbörja din utbildning krävs ett körkortstillstånd. Ett sådant ansöker du enkelt själv om på Transportstyrelsen – men kom ihåg att även ett läkarintyg krävs. När du har tillståndet och intyget som krävs gör du bara en intresseanmälan hos Rudolfsons Trafikskola så hjälper de dig med resten.
– När du bokar din YKB grundutbildning hos oss ingår alltid lunch och fika i priset och boende i anslutning till skolan finns att tillgå mot en mindre kostnad. Vi erbjuder även ADR och Arbete på väg. Vill du veta mer är det bara att kontakta oss på kontoret, avslutar Mikael.
Spana in Rudolfsons Trafikskolas priser

Om oss
Vår företagsfilosofi är att ta vara på den enskilda individens förutsättningar och coacha fram eleven till målet som i det här fallet är ett körkort. Förmodligen finns det inte någon mer personlig utbildning än att ta ett körkort. Där man inte bara ska ha en teoretisk kunskap utan även måste besitta en motorisk och praktisk kunskap. Det är därför av största vikt att hämta eleven på den nivå som den befinner sig på när man påbörjar en körkortsutbildning. Vi är självklart miljömedvetna och vi är första trafikskolan i landet med en ren elbil.

Kontakt
Varmt välkommen att kontakta oss!
Tel: 0750-158 00
E-post: info@rudolfsons.com