Så kan du hjälpa Uddevallas kvinnor – med ditt elabonnemang

Samtidigt som fler spenderar mer tid hemma har rapporterna om våld i nära relationer ökat. Som lokalt elbolag bestämde sig Uddevalla Energi för att dra sitt strå till stacken. De inledde ett samarbete med Uddevallas kvinnojour och tar nu bort årsavgiften från alla nya kunder och skänker istället summan till Vingen skyddat boende.
– Pengarna går oavkortat till arbetet med kvinnor och barn som drabbats av våld i nära relationer, säger Marie Bergman Haak, kundservicechef på Uddevalla Energi.

Uddevalla Energi förser hela Uddevalla med energi. Förutom att tillhandahålla högkvalitativ förnybar el, värme, elnät, pellets, fiber och tjänster för renhållning till sina kunder lägger de ett stort fokus på Uddevalla och att ge tillbaka till samhället.

Stöttar Vingen, skyddat boende för kvinnor
Marie Bergman Haak arbetar som kundservicechef på Uddevalla Energi. Hon berättar att företaget tidigare har haft ett flertal lyckade samarbeten och kampanjer tillsammans med föreningar och organisationer i Uddevalla och att idén om att stötta kvinnojouren i Uddevalla föddes under våren.

– När allt fler började arbeta hemifrån rapporterades det också om en ökning av våld i nära relationer, det är bara en av pandemins negativa effekter. I vår kundservice har vi haft kontakt med dessa kvinnor i vårt dagliga arbete, ibland utan att veta om det, när de ringer för att flytta sitt abonnemang eller dölja sin identitet. Det här är någonting som berör oss alla och som lokalt elbolag vill vi vara med och bidra. Utifrån det kontaktade vi Vingen skyddat boende.

Ger skydd från våld i hemmet
Vingen skyddat boende Uddevalla kommun är ett skyddat boende för kvinnor och barn som drabbats av våld i nära relationer. De jobbar tätt med den ideella föreningen kvinnojouren Kaprifolen i Uddevalla. Genom att ta kontakt med socialtjänsten eller ringa Kriscentrum har man möjlighet att hitta en fristad på boendet – och Sandra Sundblad, enhetschef för enheten mot våld i nära relationer, berättar att det är många kvinnor som kommer dit för att få skydd från våldet som pågår i hemmet.

Vill du stötta det viktiga arbetet? Bli kund hos Uddevalla Energi här

– Det är helt frivilligt att komma till oss och de flesta som kommer hit flyr dödshot eller livsfarligt våld som gör att kvinnan och/eller barnen inte kan vara kvar i hemmet. Hos oss är det otroligt viktigt att inte bara fokusera på den drabbade vuxna kvinnan utan att ge minst lika mycket uppmärksamhet åt barnen som följer med, säger hon.

Barnen behöver stimulans och aktiviteter
För att stötta kvinnojourens viktiga arbete har Uddevalla Energi därför valt att inte debitera nya kunder årsavgiften på 324 kronor, utan istället skänka hela summan till Vingen skyddat boende. Sandra Sundblad berättar att pengarna oavkortat går till verksamheten.
– För oss är det viktigt att erbjuda barnen stimulans, dagarna blir långa när man måste sitta inomhus och inte får gå i skolan eller träffa sina kompisar. Vi försöker även anordna utflykter någonstans bort från trakten, så att man får vara i fred.

Ta del av erbjudandet och stötta boendet här

Tar bort årsavgiften
När du blir ny kund hos Uddevalla Energi i höst kommer de 324 kronor som du annars skulle betalat i årsavgift oavkortat gå till kvinnojouren.
– Genom att göra abonnemanget billigare för våra nya kunder samtidigt som vi stöttar Uddevallas kvinnor kan vi dra vårt strå till stacken och stötta kvinnorjourens viktiga arbete. Som det lokala energibolaget i Uddevalla ser vi det som en viktig uppgift att stötta lokala föreningar och verksamheter, vare sig det gäller centrumhandeln, ett event för invånarna eller att hjälpa utsatta människor på något sätt. Samarbetet med Vingen skyddat boende är oerhört viktigt för oss och vi är stolta över att kunna bidra, säger Marie Bergman Haak.

Vi på Uddevalla Energi ser till att alla i Uddevalla har el, värme, pellets, fiber – och vi erbjuder dessutom tjänster för avfall och renhållning. Redan år 1857 byggdes ett gasverk tillsammans med ullspinneriet Kampenhof, som blev grunden för Uddevalla Energi.

Här kan du läsa mer om oss, vår verksamhet och organisation.

_______________

Är du i behov av att komma i kontakt med Vingens skyddade boende eller kvinnojouren Kaprifolen når du dem under kontorstid på 0522-69 56 10.

Du kan också via Vingen skyddat boende få kontakt med den ideella kvinnojouren Kaprifolen. Kvinnojouren Kaprifolen kan ge rådgivande samtal eller så mejlar du dem på kv.kaprifolen@gmail.com