Nu öppnar Bastard Burger på Norrlandsgatan: ”Bäst i Sverige”Sedan sin start i Luleå 2016 har Bastard Burgers snabbt hunnit bli en storfavorit hos hamburgerälskare runtom landet. Med flera restauranger i Stockholm breddar de sig nu ytterligare – med Norrlandsgatan som nästa adress. Precis innan öppning besökte matfanatikerna Victor, 24, och Linnéa, 28, den nya adressen för att testa och se om Bastard Burgers lever upp till sin paroll "Sveriges bästa hamburgare".

– Vi som bor i Stockholm har inte direkt få alternativ att välja mellan när det kommer till hamburgare, men Bastard Burgers är ohotat etta enligt mig, säger Linnéa.

Det är få svenskar som inte älskar hamburgare, något som inte minst visar sig i den våg av hamburgerrestauranger som dyker upp med jämna mellanrum. Med sitt fäste i Luleå grundades den första Bastard Burgers 2016, och det skulle inte ta lång tid innan nästa dök upp. Nästan exakt fyra år senare öppnades dörrarna till den nästa i ordningen; Bastard Burgers på Norrlandsgatan i Stockholm.

Vill du veta mer om Bastard Burgers?

Inspiration från New York
Både Linnéa, 28, och Victor, 24, klassar sig som fantaster när det gäller hamburgare, och har besökt de flesta av de många kedjor som finns i storstaden. När de fick reda på att Bastard Burgers skulle öppna ytterligare på ett ställe i Stockholm var de båda exalterade.

– Vi har båda ätit på Bastard Burgers förut, och det är högsta klass på allt. Deras pommes frites är sanslöst goda, men framförallt deras hamburgare, berättar Victor.

Deras nya location på Norrlandsgatan 31 är lik de tidigare restaurangerna. Med en stor inspiration från New York, både musik- och matmässigt, förgylls lokalerna av trevlig inredning, vänlig personal och enligt alltså både Victor och Linnéa otroligt god mat.

Läs mer om Bastard Burgers här

Något för alla
Med ett stort urval för både vegetarianer och icke-vegetarianer är det sällan svårt att hitta något som passar en. Victor som själv är vegetarian menar på att Bastard Burgers ofta är ett bra alternativ bara av den anledningen.

Svårt att hitta något att äta? Inte hos Bastard Burgers!

– Det finns allt som oftast vegetarisk mat på hamburgerrestauranger, men utbudet är ofta ganska snålt. Här är det nästan lika mycket som är ”vego” som inte är det, vilket inte hör till vanligheterna. Det är väldigt välkommet!, menar Victor.

Valet för Linnéas del föll på London med umami tryffel, och på andra sidan bordet serverades Victor den vegetariska Ayia Napa med dubbel

En London och en vegetarisk halloumiburgare

halloumi. Till detta bjöds det även på deras omtalade pommes frites med både aioli- och originaldipp.

Se hela Bastard Burgers meny

– Det finns ju som sagt mycket att välja mellan i Stockholmsområdet, men enligt mig så är det hit man ska gå om man ska ha det bästa av allt. Deras kött produceras på flera utvalda norrländska gårdar, och det mals varje dag för att säkerställa en korrekt kötthalt; dessutom är tillbehören tillgjorda direkt på restaurangen. Jag tror att det spelar en stor roll i att det smakar så himla bra, säger Linnéa.

Inte heller Victor snålade med superlativen. Han menar på att Bastard Burgers är i särklass den absolut bästa restaurangen i Sverige.

– Jag tror att det är omöjligt att inte vara helt tillfredsställd och proppmätt när man går från deras restauranger. Det är mycket mat till ett bra pris, och jag har aldrig varit med om att det inte varit annat än allra högsta klass på käket. Lätt bäst i Sverige!, säger han och avslutar:

– Det bästa med det hela är att både jag och Linnéa jobbar nära Norrlandsgatan, så vårt nästa lunchhak är ju helt klart spikat.

Med inspiration från New York och rötterna i Norrland levererar Bastard Burgers Sveriges bästa hamburgare. Vi klimatkompenserar till 110 procent och energin till restaurangerna är 100 procent förnybar. Målet är att leverera en grym och hållbar produkt, inspirerad av New Yorks streetfood – med kvalitet från Norrland. Välkommen!