Så kan du känna dig som ett bilproffs vid nästa bilköp

Ska du köpa eller sälja en begagnad bil? Då är du säkert medveten om att det finns många fallgropar att ta hänsyn till. Därför har experterna på Opus Bilprovning utformat en ny, smart app, som samlar allt du behöver veta inför ditt nästa bilköp – och lite till. Dessutom presenterar bilprovningsproffsen sin besiktningsstatistik i appen, vilket ger ett unikt underlag innan du beslutar dig.

Har du redan ögonen på en bil, eller kanske får syn på ett riktigt vrålåk ute på stan, är Opus nya app helt ovärderlig. Förutom att samla grundläggande data såsom fabrikat, modell, chassinummer, fordonsår och antal ägare, visar appen även information som exempelvis motoreffekt, drivmedel, miljöklass, fordonsskatt för att bara nämna några. Här finns också värdefulla tips och råd om vad du behöver tänka på när du ska köpa eller sälja ett fordon, så att du verkligen kan känna dig som ett proffs nästa gång du står vid en affär.

– Glöm till exempel inte att kontrollera eventuella skador på karossen, även på taket. Prova all elektrisk utrustning och titta efter vätskeläckage i motorn. Här finns många viktiga tips och råd – och du kan även ladda ner ett professionellt köpeavtal från appen, säger Marika Ireblad, kommunikations- och marknadschef på Opus Bilprovning.

Opus har besiktat miljontals bilar under nära tio år och delar med sig av besiktningsstatistiken i appen. Bland annat underkännandefrekvensen på bilmodellen man söker på, såväl som de fem vanligaste anmärkningarna vid kontrollbesiktning för just den modellen. Vanliga fel kan inkludera exempelvis glapp i spindelled, brusten fjäder, dåligt mönsterdjup på däck eller exempelvis anmärkning på positionsljus.

– Detta är unik information som inte finns någon annanstans, berättar Marika Ireblad och tillägger:

– Om det är vi som har besiktigat bilen kan du också hitta besiktningsprotokoll på bilen du är intresserad av, senaste besiktningsstation, protokoll för registreringsbesiktning och mycket mer.

Värdefull information i vardagen
Marika Ireblad betonar dock att detta är en app som är värdefull även i din vardag som bilägare. Här finns massor av information, inklusive körtips för hållbar körning, en däckskola, proffsråd om hur du bäst tvättar din bil, information om hur du bör agera vid en olycka och mycket mer. Appen har GPS-positionering och en direktknapp till 112.

– Självklart kan man även enkelt boka tid och bli aviserad när det är dags för besiktning – och besiktningsprotokollet kommer direkt i appen. På Mina sidor har man också alla sina fordon samlade på ett ställe, för att få en smidig översikt över tid. Här presenterar vi också schyssta erbjudanden från våra samarbetspartners, rabatter på tjänster hos oss och tävlingar för att kunna vinna fina priser.

Vill dela med sig av sin kunskap
Trots det späckade innehållet är appen inte en avslutad produkt. Marika Ireblad berättar att man kommer att fortsätta vidareutveckla och introducera något nytt och värdefullt med varje ny version.

– Vi vill att det ska vara enkelt, tryggt och trevligt att vara kund hos oss. Det är därför vi har utvecklat den här appen, för att kunna dela med oss av vår expertkunskap till våra kunder. I förlängningen vill vi att detta ska vara en app man har värde av hela året, inte bara när man ska besiktiga, så vi har redan massor i pipen till framöver, avslutar Marika Ireblad.

Vi är ett av Sveriges största besiktningsföretag och finns på 95 platser i landet, från Kiruna i norr till Malmö i söder – och vi besiktar ca 1,5 miljoner fordon om året.

Miljö- och klimatfrågor är mycket viktiga för oss och därför klimatkompenserar vi hela vår verksamhet till 100%.

Opus Bilprovning ingår i Opus Group AB, som är en ledande aktör på den internationella marknaden för fordonsbesiktning och support. Årligen hanteras ca 30 miljoner besiktningar över världen.

Boka besiktning här

Varmt välkommen att kontakta oss!

E-post:
kundtjanst@opusbilprovning.se
Telefon: 0775-500 300

Ladda ner appen med QR-kod

Sandra Ahlqvist

Learn More →