Så kan du minska både oron och risken för inbrott under sommaren

Den efterlängtade sommaren är äntligen här och för mångas del vankas semester runt hörnet. Den härliga sommarkänslan och glädjen kan dock bli kortvarig när risken för inbrott ökar markant under ledigheten.
– Hemlarm är en effektiv och prisvärd lösning för att du ska kunna koppla av och känna att ditt kära hem är i trygga händer. Många har berättat hur effektivt det minskar oron när de är bortresta, förklarar Julian Jukas, kommunikationschef på Garda Alarm.

Temperaturerna stiger och för mångas del är det alldeles snart dags för sommarmånadernas alla äventyr. När många far i väg från sina boenden är det som vanligast att råka ut för inbrott, vilket kan vara ett ovälkommet ångestmoln som följer efter en under semestern. Julian Jukas är kommunikationschef på Garda Alarm och berättar att deras hemlarm innebär en extra dos trygghet – utan att vara komplicerade eller dyra i drift.

– Ett larm blir ungefär som att du har en familjemedlem som konstant befinner sig i din bostad och håller ett vaket öga under dygnets alla timmar. Du kan därför luta dig tillbaka på stranden, på sommarfjället eller var du än befinner dig och veta att ditt hem är precis som du lämnade det.

Läs mer om Garda Alarms lösningar

Användbart på flera sätt
Samtliga av larmen signerade Garda Alarm är utrustade med såväl inbrotts- som brandskydd. På så vis är bostaden under uppsikt på flera sätt, och skulle olyckan vara framme blir användaren notifierad direkt genom mobilappen – samtidigt som larmcentralen direkt kopplas in i bilden.

– Skulle du inte vara anträffbar; vilket man av förklarliga skäl inte alltid är när man semestrar, så är larmcentralen givetvis tillgängliga på dygnets alla timmar och skickar relevant åtgärd om det behövs.

Han berättar också att det finns en möjlighet att komplettera det grundläggande skyddet genom IP-kameror. Genom dessa kan användaren både se och höra vad som sker i hemmet helt i realtid.

– Det är många som verkligen gillar det. Förutom att det är bra när man är bortrest så kan den användas på många olika sätt. Många brukar tycka att den är särskilt användbar om man vill se att ens barn kommit hem, eller att till exempel hunden sköter sig när man är på språng.

Upptäck Garda Alarms hemlarm idag

Populära dörrklockorna
Dörrklockor i smartare format har starkt vuxit i popularitet på senare år som följd av teknologins utveckling. Även dessa finns i Garda Alarms breda sortiment och är även här ett mycket omtyckt komplement till en mer säker bostad.

Dessutom är det enkelt att förstå varför, om du frågar Julian.

– Det gör att du både kan se och prata med personer som plingar på din dörr när du inte är hemma. Använder du den i kombination med Yale Doorman-dörrlåset kan du dessutom välja att låsa upp och släppa in personer på distans om du så vill; exempelvis om du är lite sen och en bekant väntar utanför eller om du väntar på en leverans som du inte gärna lämnar utanför dörren, säger han och avslutar:

– Vi är väldigt stolta över den säkerhet som vi kan bistå till Sveriges alla hushåll. Är man osäker, eller önskar rådgivning om vilken lösning som passar allra bäst för en själv, så är man givetvis alltid hjärtligt välkommen att höra av sig till oss.

Mer om Garda Alarm
Sedan 2012 har Garda Alarm tryggat svenskarnas hem men tillsammans har vi som arbetar här tryggat hem i många årtionden. Genom åren har vi vuxit till en av branschens största aktörer som idag har tiotusentals kunder i Sverige. Vi är en polisgodkänd larminstallatör med god kreditvärdighet, och våra produkter är SBSC-certifierade samt rekommenderade av SSF. Vårt koncept innebär att erbjuda alla personer en modern trygghet till en låg kostnad. Detta gör vi genom att erbjuda kunden att äga larmet och genom att endast arbeta med moderna och trygga larmsystem.