LED-tekniken: Framtiden för hållbar belysning i offentliga miljöer

Belysning påverkar vårt välbefinnande, vår hälsa och faktiskt vårt humör. Hide-a-lite har gedigen erfarenhet av att skapa belysningslösningar för ökad produktivitet och komfort inom offentliga miljöer som skola, kontor, industri, hotell- och restaurangbranschen. 

Det råder inga tvivel om att belysning spelar en central roll i våra liv. Inte bara bidrar det till bättre synförhållanden, men det påverkar också vårt välbefinnande och humör. 

– Att arbeta under rätt belysning kan öka både produktiviteten och komforten avsevärt, säger Ida Raymondson, Head of Lighting design & Customer support på Hide-a-lite. Hon fortsätter:

– Det är därför vi fokuserar på att erbjuda högkvalitativa LED-lösningar som inte bara sparar energi utan också genom en god ljusdesign förbättrar den visuella miljön där människor vistas.

Läs mer om LED-lösningar här 

För en mer hållbar framtid
Utfasningen av konventionella lysrör är ett steg mot en mer hållbar framtid. Traditionella lysrör är ofta ineffektiva och har en kortare livslängd jämfört med modern LED-belysning. LED-tekniken erbjuder många fördelar, inklusive längre livslängd, högre energieffektivitet och bättre ljuskvalitet när fokus läggs på en god ljusdesign. 

– Vi ser ett ökat intresse för LED-lösningar inom offentliga miljöer som skolor, hotell och restauranger men också industrier. Det handlar inte bara om att spara pengar på energikostnader, utan också om att skapa en bättre och mer hållbar arbetsmiljö, förklarar Ida.

Ta del av Hide-a-lites sortiment idag 

Lösningar för specifika behov
Att ersätta gamla lysrör med LED- belysning är inte bara en fråga om att byta ut en ljuskälla. Det handlar om att anpassa belysningen till rummets specifika behov och användningsområden. 

– Varje miljö har sina unika krav, påpekar Ida och fortsätter:

– På en skola behöver vi belysning som främjar koncentration och inlärning, medan industrier behöver ljus som är både ett bra arbetsljus och funktionellt för produktionsprocesser. För hotell- och restaurangbranschen fokuserar vi på att skapa en atmosfär som är både inbjudande och funktionell, med ljus som kan anpassas efter olika behov och stämningar. Vi hjälper våra kunder att hitta rätt lösningar som uppfyller deras specifika behov. 

Övergången till LED-belysning är ett smart val för alla typer av offentliga miljöer. Medan den initiala investeringen kan verka högre, är de långsiktiga fördelarna obestridliga. 

–En god ljussättning med LED-belysning erbjuder inte bara en bättre ljuskvalitet, de bidrar också till betydande energibesparingar och en minskad miljöpåverkan, avslutar Ida. 

Vi skapar effektiva och och attraktiva belysningslösningar för nordiska förhållanden. Varumärket Hide-a-lite ägs och marknadsförs av Elektro Elco AB. Läs mer här

Victor Christophe

Learn More →