Så kan du rengöra dina sår med långtidsverkande väteperoxidVid rengöring av sår är ofta alkohol det naturliga valet. Detta är inte bara smärtsamt utan även till viss del ineffektivt då alkohol avdunstar direkt. Väteperoxid är äntligen tillbaka men i en uppdaterad version; OxiskinTM. Det är en gelstabiliserad väteperoxid som kokar ur såret – samtidigt som det ligger kvar och har en långtidsverkande effekt.
– Perfekt för ditt sommar-apotek, säger Henrik Alfredsson på FrostPharma.

Sedan 2016 har produkter med väteperoxid 3% inte fått säljas på Svenska apotek. Nya OxiskinTM är dock godkänd för både sårrengöring och handdesinfektion. Den kommer i en smart sprayflaska, hållbarhet i tre år och dödar effektivt bakterier, virus, svampar, jäst och mögel.

Intresserad av OxiskinTM? Klicka här

Den tidigare versionen av väteperoxid innehöll stabiliseringsmedel för att väteperoxiden inte skulle förlora sin effektivitet. Den behövde därför förvaras i kylskåp. Detta är dock inte fallet för nya OxiskinTM.

– OxiskinTM är gelstabiliserad och behöver därför inte förvaras i kylskåp. Den innehåller inte heller något silver, alkohol eller klor. Till skillnad från till exempel alkohol som avdunstar direkt ligger OxiskinTM. kvar i såret och på huden och är aktiv under en längre tid. Det gör den till en optimal sårtvätt och en perfekt produkt i sommar-apoteket, berättar Henrik Alfredsson på FrostPharma.

Vill du optimera din sårrengöring? Läs mer här

Kokar ur såret – efterlämnar endast vatten och syre

När du rengör ett sår med OxiskinTM ska du börja med att ta bort allt synligt smuts ur såret. Spreja sedan OxiskinTM på såret. När väteperoxiden hittar bakterier eller virus kommer den att börja bubbla och ”kokar” på så sätt ur såret. Bubblorna av syre hjälper till att avlägsna mindre partiklar av smuts som annars är svåra att få bort. När väteperoxiden brutit ned bakterier eller virus efterlämnas endast vatten och syre. Detta gör OxiskinTM skonsam både mot kropp och miljö.

– OxiskinTM lämnar en fin och ren yta som gör att såret kan läka fint. Det är en beprövad substans som svider mindre än alkohol. Eftersom OxiskinTM inte torkar ut huden samt är klibb- och luktfri är det även ett bra alternativ till handsprit, avslutar Henrik.

 OxiskinTM– skonsam, miljövänlig, långtidsverkande och effektiv!
OxiskinTM är ett efterlängtat alternativ till dagens produkter för sårtvätt och handdesinfektion.

Viktigast är förstås att den är effektiv.OxiskinTMär unikt gelstabiliserad (glycerin och citronsyra), vilket ger en långtidsverkande effekt.  OxiskinTM består av 3% H2Osamt destillerat och demineraliserat vatten.

Det innebär också att OxiskinTM inte innehåller silver och inte heller några allergener1), parabener2) eller microplaster. OxiskinTM är luktfri, smaklös, färglös, klibbar inte och torkar inte ut huden. Efter användningen omvandlas OxiskinTM till syre och vatten. Den påverkas inte av ljus, temperatur eller pH-nivåer. Microorganismer kan inte heller utveckla ett motstånd mot OxiskinTM.

1)Allergenerär ett samlingsbegrepp för ämnen som är vanliga orsaker till allergier eller annan överkänslighet.
2)Parabener är en klass av kemikalier som används i stor utsträckning som konserveringsmedel av kosmetiska och farmaceutiska industrier.