Så väljer du rätt hundmatMånga tycker att det är svårt att hitta rätt foder för just sin hund, och vad är egentligen ett bra foder? Med ett stort utbud kan det kännas som rena rama vetenskapen, speciellt om hunden har särskilda behov. Här kommer några tips kring vad som utmärker ett bra foder. För precis som för människor så är det skillnad på mat och mat!

Läs mer om kvalitetshundmat till din bästa vän

En hunds välmående präglas av flera delar, däribland kosten. Valet av hundmat är viktigt, men för många är det också svårt. Det handlar inte bara om att välja mellan torrfoder, färskfoder och våtfoder utan inkluderar även en rad andra aspekter med en hel uppsjö av tillverkare med många varianter.

Hur vet du om maten håller hög kvalitet?
Arken Zoo är Sveriges största husdjurskedja med ett stort sortiment av välkända och kvalitativa varumärken för att ta hand om din bästa vän. De värderar trygghet högt och kan med över 30 års erfarenhet inom branschen erbjuda det bästa för dig och ditt husdjur.

– Ett första tips är att titta på innehållsförteckningen. I ett kvalitetsfoder ska du inte hitta några konstigheter och proteinkällor ska vara tydligt uppmärkta, inte bara formuleras som ”animaliska produkter” utan mer specifikt uppmärkt som lamm, kyckling och så vidare. Tänk också på i vilken ordning ingredienserna presenteras; den första på listan är det som maten innehåller mest av, säger Sarah Frelin Ekvall, marknadschef på Arken Zoo.

Hundfodret Purenatural är utvecklat för att fylla såväl små som stora hundars behov, från valpar till äldre hundar. Den skräddarsydda sammansättningen säkerställer att din hund får den bästa födan i olika livsskeden, oavsett om din vän är en ivrig valp eller en livsnjutande silvernos.

Klicka hem din hunds favoritmat nu

Uppfyll hundens näringsbehov
Din hunds hälsa fungerar ungefär på samma sätt som din egen när det kommer till kost – det handlar om att uppfylla näringsbehoven och just din hunds speciella behov. Purenaturals hundfoder innehåller naturliga ingredienser och alla viktiga vitaminer, spårämnen och näringsämnen vilket gör att din hund inte behöver några andra näringstillskott. Det är dessutom fritt från konstgjorda smakämnen, färgämnen och konserveringsämnen.

Det finns varianter som är anpassade för valpen upp till senior, till den aktiva hunden eller den som inte tål spannmål. Nyckeln till ett bra foder är rätt mängd protein, fett och kolhydrater. Det gynnar hundens välmående i det stora hela; alltifrån tarmfunktion till päls – så visst är det viktigt att välja rätt. Tänk på att ålder, viktkontroll, matsmältning och särskilda behov kan påverka valet av hundmat.

Ta hjälp av Purenaturals utfodringskalkylator

En välmående hund
Med rätt kost mår hunden bra, ett gott tecken är mycket energi och god aptit samt glänsande päls och frisk hud. Fast avföring tyder också på att hundens mage fungerar bra.

– Vi är alla unika. Vi har olika utseende, storlek och bakgrund. Det finns lika många smaker som det finns hundar och alla tycker vi olika. Det finns dock en sak som förenar oss alla: vi behöver ordentlig mat. För när vi äter bra, mår vi bra. Precis som matte och husse, avslutar Sarah Frelin Ekvall.


Arken Zoo är Sveriges största, rikstäckande husdjurskedja som erbjuder det bästa för dig och ditt djur. Vårt sortiment är noga utvalt och innehåller allt ditt husdjur kan tänkas behöva. Sortimentet är brett och prisvärt och du hittar välkända varumärken av högsta kvalitet.

Läs mer här: arkenzoo.se