Så kan kudden förebygga platt huvud hos spädbarnSedan rekommendationen att alla barn ska sova på rygg för att undvika plötslig spädbarnsdöd kom har fenomenet skallasymmetri brett ut sig.
Då barnets huvud ligger platt mot hårda ytor är risken stor att det utvecklar en så kallad platt skalle.
Nu finns en medicinskt utvecklad kudde som både förebygger och behandlar problemet – samtidigt som den är certifierad för att vara fri från kvävningsrisk (TUV).

Plötslig spädbarnsdöd, PSD, är en mardröm för varje förälder. Samband har visat att risken att drabbas ökade om barnet låg på mage, vilket gjorde att rekommendationen blev att alla barn under ett år ska sova på rygg; helst utan kudde på grund av kvävningsrisken. Sedan dess har den plötsliga spädbarnsdödligheten gått ner med flera hundra procent – men samtidigt växte fenomenet skallasymmetri.
Är du orolig över att ditt barn ska få ett platt huvud? Så här kan du förebygga det

Små barns huvuden är mjuka och formbara, inte minst för att hjärnan ska få det utrymme som den behöver för att växa. När barnet föds är skallens delar inte helt sammanväxta med varandra utan hänger ihop med en slags söm, något som gör att de fyra plattor som utgör skallen lätt förskjuts från varandra.

Förebygger och behandlar platt huvud
När barnet sover på rygg och tillbringar mycket av sin vakna tid på rygg ökar risken att utveckla skallasymmetri, eller platt skalle, som det också kallas. För att undvika det här problemet har Mimos utvecklat en kudde som läggs under barnets huvud för att avlasta huvudet de gånger som barnet ligger på rygg. Till skillnad från majoriteten av kuddar som går att hitta på marknaden i dag är den certifierad för att vara fri från kvävningsrisk (TUV) samt säker mot återinandning av koldioxid. Den både förebygger och behandlar platt huvud.

– Det är en produkt som i princip är helt ensam på marknaden med alla sina certifieringar och dessutom är den kliniskt bevisat mycket effektiv vid korrigering av platthuvud, säger Jennie Johansson, co-funder på distributionsföretaget 2 Sure. 

Det är viktigt för barnets utveckling och eventuell behandling av platt huvud att man kombinerar tid på mage med att använda Mimos kudde. Barnet bör tillbringa mycket tid i magposition och de gånger barnet måste ligga på rygg bör Mimos kudde avlasta huvudet.
Vill du veta mer om Mimos kudde? Klicka här

2 Sure marknadsför och distribuerar förebyggande och praktiska produkter för småbarnsföräldrar. De ställer vi höga krav på de produkter som de väljer att marknadsföra och sälja.

Fri från kvävningsrisk
Mimos kudde är designad med omsorg. 94 procent av kudden består av luft, vilket ger en bra sovmiljö för både barn och förälder då den motverkar att barnet svettas eller löper risk att kvävas om det råkar lägga sig med ansiktet neråt. Dessutom både förebygger och behandlar kudden platt huvud genom sin avlastande effekt.

Jennie berättar att produkten skapades i Spanien för drygt tio år sedan, men att den sedan två år tillbaka även går att köpa i Sverige.
– Vi har valt att satsa på den här kudden eftersom att vi inte har hittat något liknande på marknaden som är så noggrant testad med alla sina certifieringar. Den är en medicinsk produkt som har tagits fram i samråd med läkare samt fysioterapeuter, något som gör att vi känner oss trygga i att satsa stort på den. Nu vill få ut mer kunskap om platt skalle till gravida eller nyblivna föräldrar, så att vi kan hjälpa dem att förebygga problemet. 
Här kan du beställa kudden 

Presenteras av

 

2 Sure AB marknadsför och distribuerar förebyggande och praktiska produkter för småbarnsföräldrar i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och Nederländerna.

På 2 Sure AB ställer vi höga krav på de produkter vi väljer att marknadsföra och sälja. Det skall vara produkter som ligger oss varmt om hjärtat och som underlättar vardagen för småbarnsfamiljen.

Läs mer