Så kan nya MoveFlex Collagen lindra dina ledbesvärLedbesvär kan både vara smärtsamt och hindra dig från att leva ett så aktivt och rörligt liv som du skulle vilja. Nu finns det nya kosttillskottet MoveFlex Collagen som innehåller en unik patenterad typ 2 kollagen som hittas naturligt i vår kropp och hjälper till att bilda hud, senor och ben. 
– Kliniska studier visar att de flesta uppnår en positiv effekt på leden eller lederna efter bara tre till fyra veckor, berättar Thomas Åkesson, Area Manager på Omnisym Pharma.

Kollagen är en av de dominerande substanserna i vår kropp och typ 2 som är en av de mer kända formerna förekommer främst i leder och brosk och hjälper oss att bibehålla rörlighet och friska leder. Omnisym Pharmas nya produkt MoveFlex Collagen togs fram just för att lindra ledbesvär och har i flera kliniska studier visat positiva effekter.

– MoveFlex Collagen innehåller UC-II som är en unik och patenterad typ 2 kollagen och den indiska örten Boswellia som är ett beprövat tillskott i ayurvedisk terapi och har positiv inverkan på ledernas hälsotillstånd. Studier visar att de flesta uppnår en positiv effekt på leden efter tre till fyra veckor och efter åtta till tolv veckor kan full effekt förväntas, berättar Thomas Åkesson.

Läs mer om Omnisym Pharma

Upptas effektivt
Det unika med UC-II är att den framställs i en skonsam process som gör att den är tillgänglig i sin ursprungliga form och kan upptas effektivt av kroppen i kapselform, förklarar Thomas Åkesson.

– Det krävs bara en dos på 40 milligram per dag så en kapsel om dagen räcker för att få effekt. Andra traditionella produkter som används för ledhälsan, som glukosamin och kondroitin kräver markant högre doser.

Förutom typ 2 kollagen och örten Boswelia innehåller MoveFlex även vitamin C, mangan och koppar som bidrar till att bibehålla normal bindväv, brosk, benstomme och en normal kollagenbildning och ledfunktion.


MoveFlex Collagen

MoveFlex Collagen innehåller UC-II® som är en unik form av typ 2 kollagen. MoveFlex Collagen innehåller också den indiska örten Boswelia serrata samt vitamin C, mangan och koppar.