Thomas: ”Att bli sjuk är inget man väljer”För fem år sedan stormade det rejält i Thomas liv.
Han gick igenom en skilsmässa och hamnade i personlig konkurs – samtidigt som han drabbades av benmärgscancer.
– Läkarna tittade oroligt på mig och sa att jag troligen inte skulle överleva och det var riktigt nära att det blev så, säger Thomas.

Thomas beskriver tiden som följde efter skilsmässan som att han ständigt var orkeslös och helt hade tappat hoppet för framtiden. När det gick så långt att han inte ens orkade knyta sina skor insåg han att tröttheten kanske kunde bero på något annat än sviterna efter skilsmässan – väl på sjukhuset konstaterades det att han hade benmärgscancer.
– Läkarna tittade oroligt på mig och sa att jag troligen inte skulle överleva och det var riktigt nära att det blev så, säger Thomas.
Var med och gör vardagen lite lättare för sjukdomsdrabbade – klicka här 

Fick hjälp av Cancer- och Allergifonden
Benmärgscancer innebär cancer i benmärgen och brukar kallas kronisk – den går att leva med om den är under kontroll. Vanliga symtom är bland annat trötthet, andfåddhet och feber och det är också vanligt att gå ner i vikt och att få blåmärken. Detta gör att man bli oförmögen att jobba och får ett stort behov av att bli stöttad ekonomiskt. Av Cancer- och Allergifonden fick Thomas ekonomiskt stöd så han kunde klara vardagen bättre. 

Många tror att en sjukdomsdrabbad har många bakom sig som kan stötta med pengar och på så sätt ge den sjuka en chans till ett miljöombyte och möjligheten att äta ordentligt med mat för att tillfriskna – men så är det inte för alla.
– Att bli sjuk är inget man väljer och jag hade inte ens råd att åka buss, säger Thomas.

Insamlingsstiftelsen Cancer- och Allergifonden är en ideell organisation som arbetar utan vinstintressen. De är övertygade om att ökningen av cancer- och allergisjukdomar främst hänger samman med miljö och livsstil och ser ett fortsatt stort behov av att utforska miljöpåverkan.
– Vi finansierar miljörelaterad cancer- och allergiforskning samtidigt som vi ger stöd till sjukdomsdrabbade. Vår vision är att skapa en friskare värld där cancer- och allergisjukdomar inte längre är samtidens besvär och gåtor, säger Anneli Uhlin, verksamhetschef på Cancer- och Allergifonden.

I dag är Thomas sjukdom under kontroll och han börjar se ljusare på framtiden och planerar att skriva en bok om sin resa från diagnos till i dag.
Hjälp andra som Thomas – bli månadsgivare Om oss
Insamlingsstiftelsen Cancer- och Allergifonden är en ideell organisation som arbetar utan vinstintressen. Vi finns för att vi är övertygade om att den extrema ökningen av cancer- och allergisjukdomar främst hänger samman med miljö och livsstil. Vi ser ett fortsatt behov av att utforska miljöpåverkan.

Stödja forskning och hjälpa sjukdomsdrabbade
Vi leds av två uppdrag:

  • att stödja förebyggande miljörelaterade cancer- och allergiforskning och därmed bidra till kunskap som bryter dessa sjukdomstrender
  • ge stöd till dem som behöver det som mest, de sjukdomsdrabbade som fått sin ekonomi raserad av sjukdomen

Kontakt
Varmt välkommen att kontakta oss!
E-mail: info@cancerochallergifonden.se