Så klär du dig till sommarens festligheter

Ett säkert sommartecken är att bröllops- och festinbjudningarna börjar trilla in i brevlådan. Här reder Cavaliere ut de vanligaste klädkoderna och hjälper dig inför sommarens alla festligheter!

Den vanligaste klädkoden kavaj är också den som brukar skapa mest förvirring. I motsats till vad namnet indikerar är det inte udda kavaj som gäller utan en mörk kostym, förslagsvis ett navy eller grått ulltyg. En annan klädkod som blir allt vanligare på bröllop är smoking eller black tie, och här är det inte så mycket att välja mellan utan det är en svart smoking som gäller med tillhörande smokingskjorta, svart fluga och lackskor.

Klädkoden sommarfin börjar också bli allt vanligare när brudparet önskar en lite mer avslappnad klädsel, här skulle vi rekommendera en linnekostym eller ljus ullkostym, vill man ha en mer neddressad ”look” går det bra att skippa slipsen och öppna två knappar på skjortan.

Att tänka på när du köper din kostym
Inför sommarens festligheter är det många som går i tankarna att införskaffa sig ett nytt tillskott till garderoben. Kostymer kan vara en djungel och det enorma utbudet sträcker sig från några tusenlappar till tiotusentals kronor. Men vad är skillnaden och får man vad man betalar för? Här är Cavalieres bästa tips och råd kring vad du bör tänka på när du är på jakt efter en ny kostym:

  • Vad avgör priset? – Allt från tillverkning och passform, till kvalité på tyg, knappar och foder utgör vad priset för kostymen kommer bli.
  • Färgval – Ett säkert val för din första kostym är mörk blått i fin ullkvalitet, den kommer passa fint både på bröllop, AW:n och kontoret.
  • Sommarmaterial – Under sommaren är linnekostym väldigt populärt och till en fest där klädkoden tillåter är det ett jättefint val av klädsel.
  • Passformen – Viktigast av allt är hur kavajen sitter och här blir det en stor skillnad om man kan lägga några tusenlappar extra. Ett tips är att fixa de sista justeringarna hos en skräddare för att få bästa möjlig passform för dig, det är väl investerade pengar.

Cavaliere rekommenderar att man satsar på en kostym som både håller länge och är fin över tid. Se till att säkra garderoben inför sommarens alla härliga festligheter och spana in Cavalieres sortiment!

Cavaliere grundades i Borås 1973. Företaget är fortsatt familjeägt och vår start, högtidskläderna frack och smoking, är ännu grundstenen. Vårt mål är att erbjuda välskräddade kostymer för alla tillfällen.

En milstolpe i vår historia är 2012, då vi förvärvade vår produktion i en liten by i norra Tjeckien. Idag syr vi alla våra plagg själva, enligt den italienska skolans hantverkskonst. Detta innebär en kombination av de två bästa världar – handens flexibilitet och taktila precision och den moderna symaskinens styrka och exakthet. Det tar längre tid, men vi tror att välskräddade kvalitetsplagg är framtiden. Med passion för hantverket, materialet och det klassiska modet erbjuder vi våra kunder klassiska kostymer, kavajer och ytterrockar för både män och kvinnor.

Kvalitet och mode in i minsta detalj – hjärta och passion i allt vi gör.

Till Cavaliere.se