Så mycket kan en vattenskada kosta dig: ”En kostsam historia”

Varje år inträffar fler vattenskador än bränder i Sverige – till en kostnad av omkring sex miljarder kronor. Ofta inträffar de helt utan förvarning och kan bero på korrosion och sprickbildning i rör bakom väggar eller golv. Med Leakomatics vattenfelsbrytare kan du upptäcka en vattenskada i god tid – oavsett om du bor i ett sommarboende på 25 kvadratmeter, ett slott eller driver en affärsverksamhet.

– Vår vattenfelsbrytare har en unik smygläckagesensor som övervakar rör och VVS-armaturer i en fastighet dygnet runt. Det innebär att du inte behöver placera speciella fuktsensorer där du tror att en skada kan inträffa – skulle en vattenskada inträffa stänger istället vår vattenfelsbrytare av vattnet och du får direkt ett meddelande via vår app, förklarar Kennet Joelsson, specialist från Leakomatic.

Enligt statistik från Vattenskadecentrum orsakas 62 procent av alla vattenskador av ledningssystem, till exempel vattenrör, 22 procent av utrustning, såsom en disk- eller tvättmaskin, varmvattenberedare, kyl eller frys – och 16 procent av tätskikt i badrum, tvättstugor och andra utrymmen försedda med golvbrunn. Dyra reparationer, höga försäkringspremier, en tidskrävande flytt, pausad affärsverksamhet, mögelskador, dålig luft och allergier är bara några av påföljderna. Med en vattenfelsbrytare från Leakomatic kan du istället upptäcka en vattenskada omgående.
– Det innebär att du slipper riskera att ett läckande rör, dolt i väggar och golv, lämnas oupptäckt i flera månader, ibland år. Det kan bli en kostsam historia, berättar Paula Bergman, Sverigechef på Leakomatic.

Vill du veta mer om hur du skyddar din verksamhet från vattenskador? Läs mer på vår hemsida

Sedan 2002 har Leakomatic haft en vision om att göra livet enklare för fastighetsägare och vattensäkrar i dag tusentals fastigheter i Norden – med världens första mobilstyrda vattenfelsbrytare. Produkterna produceras på Åland och varje vattenfelsbrytare genomgår en rigorös kvalitetstest innan leverans.
– Vi uppdaterar och utvecklar våra produkter kontinuerligt för att anpassa oss efter marknadens behov och användares önskemål. Därför lyssnar vi gärna till våra användare för att höra hur vi kan bli ännu bättre, säger Paula Bergman.

Leakomatics intelligenta vattenfelsbrytare

Vill du skydda ditt hem mot vattenskador? Läs mer om våra lösningar här

Skydd 24/7
Leakomatics vattenfelsbrytare övervakar ditt hus dygnet runt under årets alla dagar. Med en patenterad lösning kan den upptäcka läckage som motsvarar så lite som en tesked under ett dygn. Om ett smyg- eller droppläckage eller fritt flöde upptäcks får du direkt en notis i din telefon via Leakomatics app – oavsett om du är hemma, på jobbet eller bortrest. Det ger dig möjlighet att från mobilen se vad som har skett och du kan välja att öppna ventilen igen eller låta den vara stängd och undvika att drabbas av en kostsam och förödande process.

”Kan jämföras med en jordfelsbrytare”
Leakomatics vattenfelsbrytare kan kompletteras med utrustning som även kan övervaka golvvärme, radiatorer, vattentryck, vattenmängd, vattentemperatur och det går även att styra vattenfelsbrytaren via larmsystem.
– Vattenfelsbrytaren kan jämföras med en jordfelsbrytare som de flesta redan har i dag. Skillnaden är att vår vattenfelsbrytare även larmar att du har ett vattenläckage, avslutar Kennet Joelsson.

Vattenfelsbrytare för hem och företag sedan 2002

Leakomatic har utvecklat den patenterade Leakomaticsensorn – marknadens i särklass bästa smygläckagesensor. Du slipper oroa dig för vattenskador eftersom Leakomatic vattenfelsbrytare övervakar dina rör och vvs-armaturer dygnet runt. Om något händer stänger Leakomatic vattenfelsbrytare av vattnet och du får ett meddelande via vår app. 

Kontakta Leakomatic här