Så skyddar du barnen från mygg, fästingar och sol med Reimas kläderSommaren, en årstid som så ofta förknippas med sol, bad och lek – men även mygg, getingar, överhettning och att bränna sig. Med klädföretaget Reima är det enklare än någonsin att skydda sig mot sommarens små plågor; tack vare de skyddande klädkollektionerna Anti-Bite, Cooling Comfort och UV–plagg.

Att vara ute och leka i sommarsolen är en favoritaktivitet för många barn, därför är det viktigt att tänka på att utrusta dem för rätt aktiviteter. Reimas kollektion Anti-Bite skyddar mot mygg och fästingarCooling Comfort svalkar i värmen och UV-kollektionen skyddar mot solens starka strålar. Istället för att behöva använda stora mängder av sprayer mot både solens bränna och insekters bett finns bekväma plagg från klädesföretaget Reima. 

– Hos oss finns något för så gott som alla barn, med plagg som alltid har miljön i stort fokus. Våra kläder är av hög kvalité och skapas med barns ålder och aktiviteter i åtanke, säger Ida Helmerius, butikschef på Reima i Mall of Scandinavia. 

Här finns Reimas webbshop 

Undvik fästingar och mygg med Anti-Bite
Anti-Bite-kollektionen är baserad på ett säkert, biologiskt och nedbrytningsbart insektsmedel, IR3535, som både stoppar insekter såsom vanliga kemikalier som ofta går att hitta i andra kläder. Detta medel är giftfritt, doft- och färglöst och har konstaterats säkert för såväl vuxna som för barn över sex månader. 

– Skillnaden mot att ha medlet på plagget mot att spraya det på huden är att det håller i flera år, istället för ungefär åtta timmar. Efter hundra tvättar ger ytbehandlingen fortfarande 75 procent skydd. Sen är det självklart också miljövänligt och ofarligt för insekterna: det dödar inte insekterna utan stöter helt enkelt bort dem, förklarar Ida

Läs mer om Anti-Bite här 

Ta det kallt när solen hettar till
Barn är aktiva och under varma sommardagar är det som allra härligast att vara utomhus och leka. När barnen svettas transporterar Cooling Comfort-kläderna bort fukten från deras hud. På så sätt håller sig barnen svala, torra och bekväma. Bakom kollektionen Cooling Comfort ligger de innovativa teknologierna Xylitol Cool och COOLMAX CORE. 

Läs mer om Cooling Comfort kollektionen här!

Solkläder gjorda av PET
För den som vill skydda barnen ytterligare mot solens starka strålar finns UV-plaggen – en kollektion av färgglada och somriga kläder som skyddar rejält. Utvalda UV-plagg är dessutom tillverkade genom återvunna PET-flaskor, och precis som förut också giftfria. 

Få hjälp av experterna!
Det är inte alltid lätt att veta vilka kläder man ska välja. När du gör ett besök till Reimas butik i Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm ger personalen dig experthjälp. Personalen på butiken följer restriktioner och det finns även möjlighet att få dina kläder levererade utanför butiken. Då ringer du butiken, (073-500 62 02), betalar med Swish, hämtar upp utanför butiken eller möter upp personalen i garaget enligt överenskommelse. 

– Vi hjälper dig att hitta kläderna som passar beroende på hur er vardag och dess aktiviteter ser ut. Att tex hitta en jacka som passar för alla aktiviteter och flera årstider är bra för både miljön och plånboken, säger Ida.

Fem saker om Reima:

  • Samtliga kläder är giftfria
  • Samarbetar bara med socialt och miljömässigt ansvarsfulla företag
  • Storlekarna finns från newborn upp till stl 164
  • Skorna håller samma kvalitet som kläderna
  • Ytterkläderna är designade att ärvas av minst tre barn

Reima har egen butik i Mall of Scandinavia, Reima Outlet i Hede Fashion Outlet samt utvalda återförsäljare.