Så vill HSB arbeta för social hållbarhet

Fotograf: Pierre Ekman

Engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan. Detta är HSB:s värderingar som de kort och gott kallar för ETHOS. I Skåne finns fyra regionföreningar; HSB Malmö, HSB Skåne, HSB Landskrona och HSB Nordvästra Skåne. De för ett gemensamt hållbarhetsarbete där social hållbarhet tar stor plats.

 

Fokusområden för hållbarhetsarbetet är resurseffektivitet, klimat, hållbara tjänster och produkter samt viktig samhällsaktör. Att HSB är en viktig samhällsaktör ses inte minst på deras sociala arbete med barn och ungdomar. 

– HSB Malmö har till exempel under tio år erbjudit sina medlemmar gratis simskola, och vi stöttar även skolungdomar genom drivkraft Malmö med läxhjälp och mentorskap. Vi som är en stor och trygg samhällsaktör vill hjälpa till där vi kan, säger Mia Gustafson, Marknad och kommunikationschef för HSB Malmö.

Arrangerar gala för barn

HSB Skåne är även sedan 2012 arrangörer av Barngalan. Det är en gala dedikerad till barnen med aktivitetsfält och stor show.

– Vi vill ge familjer en möjlighet att göra något som vanligtvis kostar väldigt mycket pengar. I år passade vi även på att lägga galan under novemberlovet så att de barn som inte åker iväg på resa också har något att göra, säger Malin Bengtsson på HSB Skåne. 

En del av medlemsavgiften går till We effects arbete och HSB Nordvästra Skåne har även ett samarbete med dem då de tillsammans bygger bostäder i Nicaragua. 

HSB är uppdelade i 28 stycken regionföreningar som hålls samman av ett riksförbund. Organisationen står på fyra ben; medlemskap, nyproduktion, egna fastigheter samt förvaltning.

 

HSB är en av Sveriges ledande aktörer inom bostadsutveckling och fastighetsförvaltning. De är även en av landets största medlemsorganisationer. Visionen är att vara den aktör som har det bästa anseendet när det gäller boendet och att kärnvärderingarna ska vara tydliga. HSB skapar bostäder för alla förenat med ansvar för Sveriges största bosparande. HSB i hela Skåne har 95 000 medlemmar, 60 000  bostadsrätter, 4 100  hyresrätter.

Vill du veta mer om vårt arbete? Kontakta Mia Gustafson, Marknad o Kommunikationschef HSB Malmö, 010-442 30 70, eller Caroline Sellström, affärsområdeschef marknad och medlem, HSB Skåne.

 

Läs mer om HSB Malmö