Se bilderna: Här är höstens hetaste kökstrender

Det kallas hemmets hjärta – och det är inte svårt att förstå varför. Här äter och umgås vi, här gör vi läxor och pratar om våra dagar, därför vill vi ha ett fräscht kök som vi trivs i.
Så här ser de trendigaste köken 2017 ut – och så här kan du ge ditt kök ett ordentligt facelift med rätt bänkskiva.

Vi är många som älskar att låta oss inspireras av fräscha kök i olika färger och material. I bostadsannonser är köket inte sällan en av dragningsbilderna – och trender byter av varandra med jämna mellanrum för att sätta en ny ton på den moderna bostaden. Här är årets fem hetaste kökstrender.

1. Gläns med trendig komposit

Vi har sett mängder av kök i trä och granit, men sedan ett par år tillbaka trendar kompositstenen på marknaden. I dag finns en mängd varianter som ser ut som den klassiska, italienska Carraramarmorn som har dominerat de svenska kökstrenderna under de senaste tio åren. I mångt och mycket liknar komposit natursten, men den har fler praktiska egenskaper; det står bland annat bättre emot mekaniska, termiska och kemiska effekter, samtidigt som att stenen är enklare att underhålla.

2.  Experimentera med stänkskydden

Glöm de gamla kakelplattorna – för ett toppmodernt kök bör du satsa på stänkskydd i sten på väggen. Du väljer själv storlek, form och placering för att göra köket personligt; du kan exempelvis lägga små, smala stänkskydd på väggens nederkant och täcka resten av väggen med hela plattor. Det är bara din fantasi som sätter gränserna.

3. Finn ljus i nya dimensioner

Finns det något värre än dåligt ljus när man ska laga mat? Allt fler försöker skapa en komplett köksbelysning, exempelvis genom att placera LED-ljus under framkanten av köksbänken. Det gör inte bara att ljuset sprider sig fint över hela rummet, det sätter även en trendig ton på köket.

4. Skapa en mer robust känsla

Du som satsar på en öppen planlösning vet att köket ger en särskild tyngd till rummet. Med en tjockare bänkskiva upplevs köket som stadigare – men det kostar ofta mer pengar än en tunnare skiva. Genom att limma på kantlister på bänkskivan får du dock ett mer robust intryck, till en betydligt mindre peng.

5. Styla köksön med sten

En köksö är inte bara praktisk – den ger även hela kökets framtoning ett lyft. Genom att pynta köksön med exempelvis nya ben eller dekorera en sidopanel i sten sätter du din egen prägel på din bostads hjärta.

Presenteras av

GRANITOP tillverkar, säljer och monterar bänkskivor i granit och bänkskivor i kvarts (kompositsten) till kök och badrum enligt dina beställningar. Vi tillverkar även fönsterbrädor, trappsteg och många andra produkter både för privata kunder och företag i Sverige och övriga europeiska länder.

På vår hemsida har vi försökt ta vara på kundernas alla önskemål och förväntningar som har sparats under mångårigt arbete för att på bästa möjliga sätt underlätta beslutsfattandet.

Här kan ni göra ett första val när det gäller material, det finns även ett urval av diskhoar, allt för att spara er tid. Ni kan räkna ut priset på er stenskiva med hjälp av GRANITOPs priskalkylator. När vår tekniker anländer kan ni hemma i köket bekräfta eller ändra ert preliminära val av sten med hjälp av äkta stenprov. Bänkskivorna kommer att levereras inom två veckor!